Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní data

Od: hauu* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
moje spolužačka dostala od T-mobile mobilní data zdarma a neomezeně a ta nejrychlejší. Nevíte, s jakou smlouvou je to spjato?
Děkuji, hauu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Víme. Zeptali jsme se jí.

vernon
hodnocení

0x
S žádnou. Ale s operátory jde kupodivu dost smlouvat, stačí když pohrozíš odchodem ke konkurenci. Třeba si to vyhádala, zeptej se jí.
Já mám takto na služebním telefonu neomezený internet od Vodafonu, asi nějaký bonus pro firemní zákazníky.

svyjabob*
hodnocení

0x

Neomezené mobilní data na telefonu neexistují, v podstatě to fyzicky neumožňuje systém bts (na 14 Milionů aktivních SIM), a nařízení ČTÚ. Když napříkald u tarifů Vodafone v rámcové smlouvě máte "neomezené data" znamená to že máte navýšen FUP na 30 Gb ale poté již nemůžete využívat sítí LTE, což vlastně je neomezený ale poté budete používat výrazně pomalejší přenosy pomocí GPRS. U T-Mobilu a o2 (u Vdf nevím jistě) v případě nejvyššího segmentu je sice možné mít neomezené mobilní data, ale je to příšerně drahě (v řádech několika tisíců korun, což sice není moc, ale musíte mít měsíční BA v řádech několika desítek tisíc korun), a musí to projít zdlouhavým přijímacím řízením, a především se jedná o neveřejnou nabídku, kterou využívá pár promile uživatelů v celé ČR. a obyčejný OZ nebo prodejce vám to není schopen aktivovat. Ale v podstatě se dá o každém dnešním mobilním tarifu s daty řícit, že se jedná o neomezený, jelikož až na ty nejnižší tarify, všechny vyzžívají FUP po kterém se rychlost pouze snižuje na rychlost 52 kbit/S. Mimo jiné, jsou již v prodeji dokonce nabíjecí karty, které také obsahují internet "zdarma" a podstatě neomezený.

doplněno 15.06.16 01:09:

Jestli se ptáte na ty opravdu neomezené, tak sice vím jak se dají sehnat, ale to byste musela být minimálně ředitelkou velké korporátní firmy (prostě mít spousty služeb od operátora) s měsíčním BA v řádech desítek spíše stovek tisíc korun. Je to neveřejné, a je to především pojistka toho, že se daty nezahltí btsky které by pak nezvládaly nápor skoro 15 miliónů uživatelů aktivních SIM v ČR, a poté by nastaly výpadky, které si mohou lidé pamatovat třeba ze silvestra 3 roky zpět, kdy fungovaly pouze tísňové linky.

Nevím jak moc často využíváte data, ale já je používám jak k práci, škole, i pro zábavu třeba na hraní nebo videam či telefonování, a ještě jsem nikdy nevyčerpal celý FUP nastaven na 3GB. A to jsem online v podstatě 24/7. I když je fakt že dost využívám WiFi sítí, kde to jde.

hauu*
hodnocení

nevíte, kde se tyto ,,karty" dají sehnat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]