Nejste přihlášen/a.
Máme wifi, router je umístěn uprostřed baráku, jinam dát nejde (kvůli natažení drátů od modemu, který je na půdě). Wifi nám dosáhne všude, dokonce i na dvorku se dá chytit. Jenže v jedné místnosti - hned vedle té s routerem (takže velmi blízko routeru) wifi nedosáhne. Signál je tam otřesný. Přidávám obrázek jak zhruba vypadá ten půdorys. Zelené jsou místnosti s wifi, červeně ona místnost bez ní. Divné na tom je, že u vzdálenější stěny od routeru, je signál lepší. Stejně tak na jednom místě hned u dveří. Jinde tak čárka max. a pořád padá. Nevíte, čím to může být? Máme lokálního poskytovatele, router nějaký od něj. Hnědě jsou vyznačeny dveře.
Stačí malá dírka do zdi, protáhnout pár metrů kabelu nakrimpovat koncovku RJ45, nebo udělat dírku tak, aby prošel kabel i s koncovkou (konektorem) a máte po problému. Váš wifi router má jistě i drátový vstup.
doplněno 05.06.16 16:53:Když se vám zdá zeď neprůchodná pro vrták, je asi stejně tak neprůchdoná pro signál a tak budete ve vedlejší místnosti zářit vysokou energií signálu, aby něco prolezlo skrz mohutnou zeď, asi jako když byste v té mísnosti chtěl poslouchat hudbu z vedlejšího pokoje, tak by vám to tam muselo řvát, až by padala omítky ze zdí a na druhé straně by bylo něco málo srozumitelného slyšet.
Když není možné vrtat skr zeď, možná by to šlo oknem ven, ten metr, dva po zdi a pak zase skrz rám okna dovnitř. Pokud máte plastová okna a nechcete je ničit, tak dveřmi, udělat žlábek ze spodu do prahu, tenký kabel vést pod prahem pod lištou u zdi a opět pod prahem do místnosti, kam vám normální cestou signál neprojde. Nebo by to šlo stropem z patra, kde máte modem? Pak by to možná šlo wifinou...?
Zajímavé řešení - proč tak složitě. Extender koupím za 500-700 a velmi pěkný a vyřeším signál po celém baráku. Stačí ho strčit jen do zásuvky. Nechápu, proč by měl tazatel něco vrtat a tahat dráty. To je řešení 20 let zpět.
Okno tam není + drát ven z okna a zase dovnitř, to je jak někde v ghettu. Právě nechápu to, že ty tlusté zdi jsou VŠUDE. Tak proč jednou tlustou to neprojde, ale dvěma nebo třemi z dalších dvou stran (od silnice jsem to nezkoušela) úplně v pohodě jo? Jakože jestli existuje něco, já nevím, nějaké vlny, něco co by mohlo být v prvních vrstvách té zdi nebo tak, co by ten signál mohlo rušit.
Je to starý barák, zdi tu mají tak půl metru do šířky, a jsou z kombinace kámen/cihla, takže "malá dírka" fakt udělat nepůjde - router může být jen tam, kde teď je (nebo ho dát na půdu, ale tam je to logicky ještě horší řešení). Mě by zajímalo, z jakého důvodu to dosáhne z jedné strany až na dvůr, ale z druhé ani kousek přes jednu zeď.
doplněno 05.06.16 16:39:Na extender jsem taky myslela, ale nevyplatil by se. Do routeru je připojen akorát pc kabelem a kromě doby, kdy přijedu na návštěvu nebo někdo na mobilu, tak wifi nepoužívá. Spíš nějak vyřešit, proč to nejde přes tu zeď? Tři metry doprava to nejde, ale deset metrů doleva jo? To mi hlava nebere.
Pretože asi cez tak hrubú stenu signál neprejde,do ostatných to asi ide cez okná a dvere,poprípadne len priečku.
Víte, ze svého pohledu vás nechápu, kolik vy věnujete času psaním sem a divení se, že přes tlustou zeď nejde signál... Prostě nejde, tak to vezměte jako fakt a vyřešit se dá jednoduše - jak jsem popsal. Psát, že se neco nevyplatí? Těch pár stovek - to snad není problém, ne? Já bych spíše trávil čas psaním sem, aby mi někdo poradil jaký extender koupit a kde, zda mám router, co za něco stojí, napsal bych jeho značku, model, ujištění, že v něm mám poslední FW, že ho má puštěný na plný výkon (což asi ano) atd. Divením se, že někde signál je a jinde ne, to nevyřešíte.
Prostě se nevyplatí. Prostě si sednu s tím notebookem do jiné místnosti. Nikdo tam wifi nevyužívá. Prostě mě jenom zajímalo, čím to může být. Jestli tam třeba není já nevím, nějaký azbest nebo tak. Nikdo tady neví, barák je starý, pochybuju, že se tyhle věci někdy kontrolovaly.
I kdyby jstě měla celou stěnu z "azbestu nebo tak", tak wifi signálu to nevadí. Máte tlusté zdi a odrazy z wifi, natočení antén (nejspíše máte jen jednu a nízkovýkonnou) umístění routeru způsobuje popsané anomálie.
Zdravím jaký je název routeru...případně by pomohlo nastavení antén ..pokud ho má..a třetí věc .Zjistit jake jsou v okolí wifi sítě a změnit vysilání své wifi na jiný kanal než jsou v okolí..na zjištění wifi v okolí svetandroida.cz/...
Rušení Wifi signálu může způsobovat kde co, je možné, že ta jedna místnost je natolik přehlcena různými signáli, že váš modem vysílá tam malé množství signálu, že jej ostatní signál pře kryje a vyruší. V takovém případě by mohlo pomoci přenastavit modem na jiný kanál. Případně instalovat místo dosavadního modemu modem s jiným standartem, šírkou pásma. Případně provrtat stěnu - zeď z kamene a cihel není žádná překážka. Vedení kabelem je vždy lepší a spolehlivější než bezdrátové připojení.
K již zmíněným PowerLine-ům tedy přenosu internetové síti po té elektrické - tady se funkčnost odvíjí od toho jaká je elektrická síť, hraje roli kolikátá je zásuvka v obodu, kolik zásuvek je mezi jednotlivými powerline, kolik krabic, kolik spojů - tedy tady se může kvalita toho řešení dost lišit- obecně toto řešení spíše nedoporučuji - jen jako dočastné a jen na krátké vzdálenosti bez velkého počtu přechodových odporů - elektrická instalace logicky není dělaná na přenos signálu. Kvalitnějším řešením je obvykle bezdrátový opakovač signálu - nejlepší je opět drátový opakovač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.