Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřeboval bych vědět,jaký máte kdo názor na program AVG TuneUp a dále,jaký solidní čistící program (který je pokud možno v češtině)bych si měl nainstalovat s ohledem na to,že jako antivirový program mám Microsoft Security Essentials. Jde mi o to aby se mezi sebou ,jak se lidově říká,"nehádali". Ještě dodatek - je AVGéčko programem,který má i antivirové čištění? Děkuji.
prosím pěkně, uvědomte si, že pokud požíváte W7 a novější nepotřebujete zcela jistě žádný čistící program. Jediné, co je vhodné použít, je z Ovládacích panelů/Nástroje pro správu položku vyčištění disku. Ten je zcela vyčiště pokud uděláte věškeré tam uvedené úkony v zaštrnutých položkách. Dále pak můžete ještě zadat na stejném místě - Vyčistit systémové soubory a opět zatrhnout všechny položky. Po provedení čištění dejte defragmentovat disk.
Žádné nesmysly typu AVG TuneUp a jiné nepoužívejte! Zničíte si instalci Win a skončí to reinstalem systému!
Jak uvádí ernie: CCleaner je sice OK, pokud ho ponecháte ve výchozím nastavení, ale nevyčistí vám toho tolik, jak ten nástroj z ovládacích panelů Win.
Dobrý den, pokud tím myslíte čistící program pro údržbu PC (i jeho správný chod či zrychlení), tak bych doporučil CCleaner - je zdarma a v češtině. AVG je antivir, tak ten má odstraňovat "havěť" z internetu. Ovšem, pozor - můžete mít v jednom PC antivirů nainstalovaných několik, ale spouštějte vždy jen jeden, protože jinak PC hodně zpomalíte.
Takže, za mě CCleaner a jako antivir Comodo (všeobecně doporučovaný). Zdravím!
doplněno 03.06.16 20:38:Já Vám patrně více neporadím. AVG bych v PC nechtěl, resp. měl jsem ho v OS WIN-95 a už bych ho nikdy nechtěl. CCleaner je v češtině, tak i laik si umí "porychtovat" jeho nastavení a vše tam pochopí. A já ho mám rád, protože čistí registr a umí odstraňovat problémy. Comodo je zdarma a prý dobrý - myslím, že by měl jít i odinstalovat. Hlavně nemůžete pouštět dva antiviry současně, resp. pouze jeden a další musí být zcela vypnutý (nesmí běžet ani na pozadí).
Vy máte poměrně specifické nároky na PC, protože jste letec a já nevím, jestli ten Váš PC je ještě vhodný pro tuto činnost. Možná už nestíhá a je pomalý nebo máte jen něco špatně nastaveno.
A je jasné, že čím více programů bude spuštěných, tím více se může PC zpomalovat. Takže, asi tak.
doplněno 04.06.16 05:59:Nemáte zač. Píšete, že jste laik, ale nainstalovat a odinstalovat program umíte. Tak si ten "balast" třeba můžete odinstalovat nebo odstranit sám. Zkrátka, co už nepotřebujete, tak se toho zbavit nebo si to zálohovat jinam (na flashku, která se zasouvá do portu USB nebo vypálit na CD/DVD či si pořídit externí HDD - další úložiště do portu USB). Obecně je dobré, aby toho na tom disku, kde máte OS Windows, bylo co nejméně. Tedy, např. ukládat něco staženého z internetu na jiný oddíl HDD nebo mimo PC. Pohlídat si spuštěné programy a zbytečný vypnout (nemusíte ho hned mazat, ale neměl by běžet a zatěžovat PC). CCleaner Vám pomůže s údržbou PC - jen si v klidu projděte jeho nastavení, nastavte dle sebe a také ho často používejte. Až budete mít PC vyčištěný, odinstalovaný "balast" a přesunuté soubory z oddílu, kde je OS Windows, tak můžete udělat ještě defragmentaci HDD (nemusí se dělat často, trvá to dlouho, ale může opět trochu zrychlit OS). Antivir Vám (dle mého názoru) stačí v PC pouze jeden, ale když jich budete mít více a střídat jejich spuštění, tak to lze. No, o tom nastavení ve hře Vám již psal kolega, tak to si také můžete zkusit "poštelovat". Já ještě zásadně vypínám či zakazuji veškeré automatické aktualizace programů nebo OS, protože to může pak způsobovat různé nečekané problémy - ovšem, obecně to doporučovat nebudu, protože někdo to naopak vyžaduje a povoluje (a potom se ptá třeba zde na poradně, co se stalo v PC). Jinak, obdivuji, že umíte létat - já jsem kdysi zkoušel několik "létacích" her, ale už jen vzlétnout byl problém a přistát jsem se nenaučil (tedy, bez pádu). No, jestli Vám ještě nebude něco jasné, resp. bude další či jiný problém, tak si založte nový dotaz a někdo Vám zase poradí.
Děkuji Vám za odpověď a rady.Dřive jsem míval CCleaner ale ten mi mazal po každém čištění hesla a nevěděl jsem co s tím.Zkusil bych ho znovu ,ale potřebuji poradit kde nastavit aby to ty uložená hesla nemazalo.A též bych tedy zkusil antivir Comodo.Četl jsem si teď o něm recenze,no, je to tak půl na půl.Někdo to chválí,někdo haní.Ale jak se říká 100 lidí,100 různých názorů.Jak je to u Comodo s případnou odinstalací?Nebyly by s tím problémy?Zapoměl jsem napsat jednu důležitou věc.Létám na Ivao viruálně s letadly.A to na let. simu FS 2004.A potřebuji tím pádem aby mi program trochu urychloval pc.Již ani nevím zda to je u CCeaner možné.Používal jsem ho totiž v době,kdy jsem ještě na let.simech nelétal a tudíž jsem nepotřeboval potlačení některých programů do pozadí a zrychlení PC.Mohl by jste mi prosím případně poradit?Jak jsem psal,zatím mám dva programy.Antivirus Microsoft Security Essentials a AVG TuneUP Pro.V AVG se dá nastavit hromadu věcí,včetně zrychlení PC do režimu Turbo,ale pořád se mi zdá,že se mi dost "montuje" do mých nastavení.a tak jsem si řekl,že vyzkouším nějaký jiný program.Trochu jsem se rozepsal,ale bylo to nutné,aby jste věděl o co mi asi jde.Nakonec ještě musím podotknout,že jsem zatím jen počítačový laik a tudíž moc nerozumím odbornějším termínům,které rádi někteří lidi používají při vysvětlování.
Hesla si odškrtněte (zrušte fajfku) v nastavení, viz obr. CCleaner ani žádný jiný turbobústro program hru neurychlí. To udělá buďto hardware-tedy pardon, počítačové vybavení (grafická karta třeba) anebo nastavení hry na nižší grafické rozhraní (detaily, objekty, FPS, a tak). Samozřejmě při hraní všechny zbytné programy na pozadí zavřete.
Zdravím,děkuji za rady a za přiložený obrázek CCleaneru.Program vyzkouším a ten AVG vymažu. Borek.
Děkuji Vám že jste si udělal trochu času a dal mi pár dobrých rad.Vyzkouším CCleaner i ten Comodo,i když si myslím,že ten antivirový program MSE co zatím mám,by měl být také vcelku dobrý. PC není zase až tak pomalý,sim mi táhne vcelku dobře,ale budu muset sáhnout do šrajtofle a nechat si vyčistit na dálku PC od přebytečných programů a různého balastu.Už jsem si PC nechal vyčistit jednou na dálku od "hochů" z Teplic a byl jsem velmi spokojen.Bylo to cca před 2 roky.Mám v PC pár jasných chyb,které potřebuju též odstranit.Borek.
Díky za velmi rychlou odpověď.Začnu od konce. Co se týká létání tak létám na třech simulátorech - "Microsoft Flight" (létá se na Havajských ostrovech a na Aljašce.Pohodové a krásné létání.Dále létám na bojovém simu "Wings of Prey",velmi dobrý simulátor.Třetím je FS2004,na kterém létám s kamarádem a zde jsme podrobováni výcviku pod dohledem instruktorů letecké virtuální organizace IVAO,která je prakticky rozšířena po celém světě.Učíme se létat jako ve skutečném letadle.Létáme zatím s lehkými letadly,jako je jednomotorová Cessna 172,nebo s dvoumotorovým Beechcraftem B58.Musíme znát kompletně navigaci,pojížděcí dráhy a ranveje různých letišť v ČR,let podle GPS,a dokonale znát všechny palubní přístroje.Prostě virtuální létání ale ze všemi znalostmi jako skuteční piloti.No a mimo toho jsem také vášnivý letecký modelář,jsem členem LMK Babice nad Svitavou a létám s RC akrobatickými modely letadel na našem klubovém modelářském letišti. Co se týká Vašich rad,děkuji Vám za ně a budu se snažit se jimi řídit jak jen to bude možné.Před chvílí jsem odinstaloval AVG TuneUp.Věřím že kompletně,protože na odinstalaci používám výborný program - Revo Uninstaller,který mi zatím vždy odinstaloval programy beze zbytku.Teď si nainstaluji CCleanner (ten si nechám nastálo) a pak zkusím nainstalovat ten antivirový Comodo.Potřeboval bych vyřešit ještě 2 chyby v PC.Vyskakuje mi hláška - "Jedno zařízení v PC nefunguje správně,nebo chybí - APPEX NETWORKS ACCELERÁTOR LWF.Počítač vám může tímto zpomalovat počítač,nebo dokonce poškodit některé funkce"! Jedná se tu o nějaký ovladač.A pak mám ještě chybný program - "AMD CATALYST CONTROLL CENTER".Nevím co s ním.Jde mi načíst,jeho ikonka se mi objeví na hlavním panelu dole vpravo vedle hodin,ale jakmile na otevřený program na ploše kliknu (na cokoliv),tak mi okamžitě tento program zmizí.Jako kdyby to byla jen atrapa,nebo jak bych to řekl.Tak a konec psaní ) Zdraví Bořek.
Dobrý den, jo, tak Vy tím létáním žijete a máte to jako koníček. Já jsem si pouze zkoušel kdysi nějaké letecké hry a moc úspěšný jsem nebyl. Pokud jde o ty problémy s PC, tak si nejsem jistý, ale oba se zřejmě týkají ovladačů (ten druhý zřejmě u grafické karty). Podívejte se do Správce zařízení (přes Ovládací panely) a možná tam uvidíte nějaký otazník či vykřičník. To by potom chtělo aktualizovat ovladač toho zařízení (což lze udělat přímo tam - pokud si ho předem najdete na internetu či si ho OS vyhledá a stáhne sám). Ovšem, je možné, že problémy ustanou po vyčištění registru OS právě programem CCleaner. Takže, ten zkuste nejdříve. Zdravím!
doplněno 06.06.16 17:40:borek - já má starší verzi CCleaneru, tak tam žádný monitoring nemám. Zkrátka si ten program spustím sám a kdy chci já. Takže, klidně ho ukončete a pouštějte jen občas - nevidím důvod, proč by měl běžet na pozadí stále a zpomalovat PC. A proč Vám maže hesla z prohlížeče, když to není zafajfknuto, tak to nevím (napište si je na papírek). Pokud jde o ty Služby, o kterých píšete, tak to nechte vše běžet - nebo (jestli tam je možnost) zvolte Výchozí. Jak Vám psal @ernie, tak ani já bych takto dálkově do PC nikomu nelezl, resp. musel bych za tím cizím PC sedět a jeho majitel vedle, abych se ho mohl ptát, např. co chce ponechat, co ne, jak to chce nastavit apod. K těm ovladačům - je to stále stejný princip, t.j. najdete si ten správný, stáhnete, přes Správce zařízení a Aktualizovat ovladač u příslušného zařízení k němu najdete cestu v PC (kam byl stažený) a potvrdíte.
Když se to povede, tak je to OK. Když ne, tak hledáte jiný ovladač a vše opakujete. Měla by tam být i možnost, že si PC najde na internetu ten správný ovladač sám. Také může být na instalačním CD/DVD např. ke grafické kartě, tak ho vložíte nejdříve do mechaniky (ovšem, tam nebude ovladač nejnovější).
Stáhněte si nový software od catalystu na stránce AMD. Je tam i detektor HW a automatické vyhledání ovladače:
V "Automatically detect and install your driver"stáhnete utilitu, která vám automaticky nainstaluje catalyst a ovladače.
Letecké simulátory používáte s on... nebo offline? Jestli hrajete s hráči na netu nebo jen sám bez přístupu k online hře?
Dále, co máte za vybavení PC (grafika atd)?
Ahoj.Než se rozepíšu,tak ti navrhuji abychom si raději tykali,bude to lepší.Teď tě trošku seznámím s IVAO.Tak tedy,v ČR (a zároveň skoro ve všech státech světa)existují dvě divize virtuálního létání na PC. Jsou to AVSIM a IVAO.Budu psát jen o IVAO.V česku je to IVAO Česká Divize,na Slovensku je to IVAO Slovenská Divize a tak je to i v jiných zemích.Já jsem se přihlásil do Ivao české divize.Musel jsem se registrovat i u MID(mezinárodní Ivao divize) a pak ještě registrovat u české Ivao divize.No,a potom je postup takový - 1. musíš mít vlastní letecký simulátor (buď FS2004,nebo FSX),na kterém probíhá kompletní výcvik, 2.musíš se přihlásit do Letecké Školky(to je oficiální název pro základní výcvikový kurz).V letecké školce ti přidělí instruktora,který tě bude vyučovat teorii létání - navigaci,let VFR a IFR podle letecké mapy,let podle GPS,letové hladiny v naší republice,letové prostory,zakázané a povolené letové prostory v naší republice,povolené létání v řízeném letištním prostoru CTR a TMA a neřízeném letištním prostoru,atd.Nebudu tady všechnu teorii vyjmenovávat.No,a mezitím se učíš pod dohledem instruktora prostě létat.Pro začátek s lehkými jednomotorovými,nebo dvoumotorovými letadly.Pro výcvik nováčků se používají defaultní letadla,která máš již nainstalována v simulátoru.Je to hlavně Cessna C172,nebo C182 nebo Mooney Bravo,z dvoumotorových je to pak hlavně Beechcraft B58.Musíš se naučit perfektně ovládat letadlo jak za klidu,tak za turbulentního,nebo větrného počasí,zvládat dobře vzlety a přistání na ranvejích dlouhých,tedy velkých letišť jako je např LKTB (Brno Tuřany),nebo LKMT (Ostrava Mošnov) atd a v neposlední řadě musíš znát všechny přístroje v letadle na palubní desce a znát jejich funkci,protože při každém letu se musíš podle nich řídit.Záleží jaký let provádíš,jestli letíš let VFR tak ten je povolen v našem státě pro malá letadla do hladiny 5000 ft (fítů,nebo stop,1000 ft = 300metrů)Let VFR je let,který se může letět jen za dobré viditelnosti a nesmíš při něm vyletět nad mraky.Zase,vše je ještě složitější a já to tady nebudu rozvádět.A dále budeš mít svůj volací znak,nebo jak se mezi piloty lidově říká volačku.V ČR jak jistě víš všechny volačky začínají písmeny - OK.Takže za OK si můžeš sám určit jaké tam budou další 3 písmena.Já mám volačku OKTZB (OSKAR_KILO TANGO ZULU BRAVO).Stručně popis letu - Touto volačkou se musíš ohlásit řídícímu na TOWER (věž).Každé letiště má svoji věž.Ohlásím se a musím při tom používat již naučenou leteckou frazeologii.Nebudu ti tady rozepisovat tuto frazeologii,kterou musíš používat od spuštění motoru, rolování po nájezdových drahách až na samotnou ranvej,při hlášení po vzletu,okruzích,průletech nad ranvejí,přistání,a pro rolování až na svoji stojánku,kde se odhlásíš po vypnutí motoru z ukončeného letu. Se svým instruktorem létáš jednou týdně zpravidla 1 hodinu.Během týdne trénuješ sám létání,stále dokola frazeologii a též to co ti instruktor nachystal pro výuku a pro další letovou hodinu.Můžu ti říct,že ta hodina,co létáš se svým učitelem stačí na to,aby ses trochu zapotil,jelikož musíš řídit letadlo,sledovat přístroje a každou chvíli hlásit svůj letový úmysl(samozřejmě ve frazeologii)řídícímu na věž-v tomto případě svému instruktorovi,který ti ve tvé hodině dělá řídícího.Nakonec podotýkám - toto létání není žádná hra ale skoro plnohodnotný výcvik pilota malého letadla např C172.!Po několika měsících virtuálního létání jsi prakticky schopen řídit skutečnou Cessnu v reálném prostředí.Toto virtuální létání se bere v Ivao i Avsim dost vážně(i když humorné situace při výcviku nebo samostatném létání zákonitě nastávají) a rádi zde létají virtuálně i piloti skutečných letadel.S několika se již znám.To je tak v kostce o tomto virtuálním létání.Je to prostě nádhera a pěkný pocit.Skoro jak při skutečném letu
Propadly tomu virtuálnímu létání tisíce lidí po celém světě.Pokud by jsi měl zájem o tento způsob létání,přidej se k nám.Bylo by lepší,kdyby jsi mi poslal svůj mail a já tobě můj a poslal bych ti odkaz na můj Facebook,kde mám stovky pěkných fotek ze svého létání jak bojového,tak civilního.Měl by jsi větší představu o tomto létání.Co se týká toho mého PC,napsal bych ti zítra a mohl bych ti psát klidně už přímo na tvůj mail,pokud mi ho tedy pošleš.Můj je - bebor4@gmail.com Zdraví tě Bořek.
Přijímám tykání. Nicméně myslím, že tento tvůj text přesahuje rámec tohoto tématu, nebo je spíše mimo něj. Proto jsem jej celý nečetl, promiň. Přesto díky za snahu o objasnění.
Tak člověče,toto co jsi mi poslal ke stažení,myslím ten AMD CCC a ten ovladač,tak to já nezvládnu sám provést.To je na mě,jako počítačového laika dost složitá operace.Mámstrach,že bych ještě něco víc pok...l.Nemohl by jsi mi to prosím tě prostřednictvím Team Viewru nainstalovat ty sám? Bořek.
Sice mohl, ale bohužel to neudělám. Tohle by měl zvládnout podprůměrně zdatný uživatel PC. Pokud jím nejsi, tak popros někoho z okolí.
Ovladač automatickou utilitou pár kliknutími nenainstaluješ a jak funguje Team Viewer, to víš? Instalace ovladače je na stejné znalostní úrovni, ne-li nižší.
Tak promiň,že jsem to po tobě chtěl.Já tady ale stejně nemám poblíž nikoho,kdo by mi to provedl.Už tě nebudu tedy zdržovat.Asi máš moc práce.
Zdravím Bene. Tak AVG TuneUP jsem odinstaloval a CCleaner jsem si dle Vašeho doporučení stáhl a jede mi již třetí den.Pozoruji opravdu jisté zrychlení pc,ale CCleaner mi stále pokaždém čištění maže hesla,i když mazání hesel zafajfknuté stejně po nainstalaci nebylo.CCleaner je "díky" Monitoringu stále spuštěný na pozadí,ikonka na hlavním panelu mi hlásí,že "Monitoring je stále aktivní"a tím pádem zpomaluje trochu pc.Zkusil jsem Monitoring vypnout,jako tedy všechny tři zafajfknutí v sekci Monitoring zrušit,ale vyskočil mi varovný trojůhelník - "Tato akce není doporučena,stálé aktivní monitorování zajistí,že CCleaner je aktuální a PC že je čistý jak jen to je možné". Tak jsem to zase znova zafajfknul a nechal jet Monitoring dále.Vím že u předchozích verzí v CCleaneru ten Monitoring neexistoval,tak proč ho "nacpali" do nejnovějšího CCleaneru mě není jasné.Ten Monitoring je blbost,která zpomaluje akorát pc.Vy Máte Monitoring zapnutý,nebo jste výstrahu ignoroval a vypnul jej nastálo?Jak jsem psal Ernymu,mám v pc ještě dva otevřené problémy o kterých vím ale prostě neumím si to sám nainstalovat.Jedná se o jeden ovladač a o AMD CCC (Catalyst Control Center).A bez nastavení 3D v AMD mám obraz v let. simulátoru zoubkovaný povlnívá se mi a je trochu rozmázlý.Prostě nemůžu nastavit úrovně - Vyhlazování,Anizotropní filtrování,Mozaikování a další ůrovně obrazu. Bořek
Ještě jsem na něco zapoměl.V sekci Ovládací panely/Nástroje pro správu/Konfigurace systému/Služby/ vidím,že tu jsou zafajfknuté kompletně všechny položky.Je jich tu spousta a jistě by se jich dalo hodně zakázat a tím také trochu zrychlit pc ale jsou to pro mě většinou samé neznámé položky a já se je bojím zakázat,(respektive nevím ani které),abych si ještě něco v pc nepokazil. Bořek
Na toto téma by se dalo hovořit hodiny a hodiny a každý by na to měl trochu jiný názor a jiný tip na typ čistícího programu.
Hlavni je vedet, ktery program je k cemu urceny. ANTIVIR hleda viry - nic jineho neumi. Drive bylo hodne viru a malo haveti (malware, adware, spyware, bloatware) a antiviry byly (mohly byt) "male" a "rychle".. nyni je tomu presne naopak. S hodne notnou davkou optimismu by se dalo rici, ze by bylo lepsi udrzovat whitelist povolenych souboru, nezli denne stahovat blacklist zakazanych souboru. Postupem casu zacaly destruktivni viry mizet (nebylo tak tezke je detekovat) a zacaly se objevovat ruzne "spionazni" programky, ktere prave antivir neodhalil, protoze se jako vir nechovaly. Ano, neco to prave odeslalo z Vaseho pocitace, ale co ja vim, zda mohl nebo nesmel? Temto se zaclo rikat prave spyware, malware, adware , na ktere rychle vznikly IDS programy (intrusion detection systems) neboli system detekce pruniku. Byly to ruzne ANTISPYWARE programy. Jenže to uz bylo krapet pozde, zjistit, ze se neco PROLOMILO do pocitace. Proto vznikly IPS programy (intrusion prevention systems) neboli IPS programy, lteré se starají o prevenci. Když přidáme ještě FIREWALL, který si představme jako zeď, skrze kterou pustíme jen to, co chceme. (povoluji se porty, na kterych bezi sluzby, coz je fakt na dalsi hodiny a hodiny vysvetlovani) a pricteme touhu uživatelů se ve všem hrabat a opravovat a čistit a defragmentovat, zkratka instalovat si kazdicky program, ktery neco slibuje, tak ANTIVIRY, aby neztratily tah na branu, tak museli zareagovat a zacly vytvaret multibaliky Eset Smart Security, AVG Security, Symantec Endpoint Protection, Avast a buhvi co je jeste. V podstate kazdy antivir na sebe nabalil antispyware, firewall, IPS/IDS a nejaky "cistic" ci utilitku na "ladeni" systemu a registru a sup s tim do sveta - vetsinou je zdarma samozrejme jen antivir. To, ze je to velke, pomale, nefunkcni bezny uzivatel nepozna a ten chytry si to stejne nekoupi.
Tedy za me je lepsi spise kombinace produktu, ktere delaji to, co maji, ale to se musi trochu vice ten pocitac "vyladit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.