Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení notebooku

Od: katkahrbackova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat na postup ohledně policie včetně snížení ceny na téměř 50 procent za notebook který je starý 8měsícú

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak se klidně zeptejte - hlavně srozumitelně a popište, oč Vám přesně jde. Zdravím!

doplněno 01.06.16 19:08:

Takže, policie odcizený NTB našla a nyní je na služebně ve Vyškově? Tak doložíte pořizovací cenu fakturou nebo paragonem.

katkahrbackova
hodnocení

Dobrý den,stala se mi taková věc,byl mi odcizený notebook který mají policajti tady ve Vyškově,tak jsem se chtěla zeptat jak to je s cenou odcizeného notebooku

katkahrbackova
hodnocení

To už tam mají okopírované,byla jsem včera znovu na výslechu a policajt mi řekl že jestliže mám NTB z roku 2015 tak dostanu 5 000-6 000 jako škodu,že to nebude ta částka 8 099 kterou NTB stál

hk
hodnocení

0x

Policie potřebuje vyčíslit škodu/cenu, aby věděla, zda jde o tr. čin (nad 5 tis Kč) a dále do statistik. Je pouze na vás, jakou uvedete cenu do protokolu, je to vaše výpověď, kterou podepisujete. Pro uklidnění - odhad vám vzniklé škody nemá pro vás žádné negativní dopady, pokud je škoda nad těch 5 tis. Důležité je, abyste měla fakturu/účetenku za nákup. Mimochodem, já bych tu tržní cenu odhadl tak max na 75% kupní ceny, pokud je notes bez sebemenšího poškození.

katkahrbackova
hodnocení

Dobrý den,cena notebooku je nad 5 000 a poškozený není jinak účtenku a ostatni papíry od notebooku mám

neo*

jen se zeptám je hodnota notebooku navýšena o zakoupené softverové licence obsažené v notebooku?

Policie si může vyčíslovat co chce. Nejsou to znalci, jsou v tomto laici jako všichni. Jde jim o to, aby škoda nebyla více jak pět tisíc. Pak je to trestný čin a mají spoustu papírování. Do pěti tisíc je to přestupek a papírů je daleko míň. Pro vás nemá vyčíslení žádný význam, jde jen o to, jak k nim budete vstřícná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]