Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte proč mají tiskárny

Od: zolik® odpovědí: 6 změna:

Víte proč mají tiskárny na zapínacím tlačítku nejčastěji kosočtverec s čárkou?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Protože to zmáčknu a ve většině případů to p**u udělá? *smich* ne, vážně nevím a nikdy mě nenapadlo nad tím přemýšlet :)

Ovšem jen bych rád podotknul, že se nejedná o kosočtverec, ale o čtverec postavený na špičku ;)

Tak jako tak mi stačilo asi deset sekund k dohledání odpovědi:

Vysvětlení je poměrně jednoduché – jde o piktogram s názvem Start of Action(IEC 60204-1) a není tedy divu, že jím většinou zahajujeme tisk či kopírování. O tuto symboliku se stará Mezinárodní elektrotechnická komise se sídlem ve Švýcarsku, jejíž úředníci zavedli tento symbol v roce 1973. O jeho oblibě mezi českým žactvem očividně neměli potuchy a ti se tak nadále mohou bavit nejen u školních tiskáren.

Konkrétní tvar vznikl podobně jako tradiční symbol pro on/off, tedy spojení číslovek 0 a 1.

Více na: zive.cz/...

hodnocení

0x
Ne je mi to jedno :-D

hodnocení

0x

Přesně tak, jak uvedl uživatel nade mnou, jedná se o standardizovaný symbol, ze kterého je dopředu dobře zřejmé, k jaké funkci bude přiřazené. Stejné jako kolečko s čárkou, nebo kostička s různou velikostí znázorňující v jakém stavu se má pro určitou funkci tlačítko nacházet. Výrobky splňující určitou ISO normu se těmito nařízeními musí držet.

isteron
hodnocení

0x

Ja mám na svojom Canone koliesko, z hora prerušené, s čiarkou.

A není to na tlačítku pro zapnutí? Na tlačítku na "kopírování" jsem tento symbol teda ještě nikdy nevidel ;)

vernon
Ano to je symbol vypínače. Je k vidění na většině přístrojů a ovladaček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]