Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit

Od: huntirovak* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, neví někdo jak zabezpečit ICQ?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano, potřebuješ poradit...
.
První rada: věnuj pozornost tomu, co je napsáno v hlavičce při zakládání nové otázky. Cituji: Předmět otázky by měl vyjádřit podstatu problému, ne že jde o problém, potřebujete pomoc atd.
.
Takže laskavě přestaň psát do názvu POTŘEBUJI PORADIT, napiš třeba Jak zabezpečit ICQ, nebo Je na Mostecku hřbitov pro pejsky? a pod.
.
Za půl roku tu máš 13 otázek s názvem Potřebuji poradit.
Poradit tu potřebuje většina uživatelů! Tvoji otázku třeba rozkliknout, aby se zjistilo, jaký máš problém. Dále mnozí si řeknou, to už je stará otázka,
a ani ji neotevřou. Škoda, přijdeš o možno dobrou radu.
V neposlední řadě to více lidí dráždí, že nejsi schopný ani srozumitelně napsat hned na začátku, o co jde.

nomad*
hodnocení

0x

Zamknout ho do kufříku a ten pod uvolněné prkno pod postelí.

Chtělo by to podrobněji.. Zabezpečit po jaké stránce a před kým?

hodnocení

0x

Před čím, nebo před kým? Otázka je nejasná, takové budou i odpovědi.

dafina*
hodnocení

0x

Jediný způsob, jak zabezpečit komunikační kanály je heslo - silné heslo. Které se nesmí nikdo jiný dozvědět. Pokud se je dozví a Vy víte, že jste ho nikomu neříkal, je možné, že nějaký dobrák Vám do pc nainstaloval hlídacího psa - což znamená, že zachytává, co píšete na klávesnici a odesílá to někomu na email. To ale Vy nepoznáte. Jedině tím, že lidé znají Vaše hesla na to přijdete. Takto jsem pochopila Vaši otázku.

doplněno 28.05.16 22:22:

řešení:

napsat si hesla na zápisník, co je ve Windows a pak je zkopírovat pokaždé tam, kam potřebuju, už je pak nikdy nepíšu na klávesnici. Stalker má po chlebíčku. Lidé často myslí, že hackeři, není to tak. Aby byl někdo hacker, potřebuje velmi drahé výkonné vybavení, takže FBI například má šifrovací mašinu za takové peníze, že by se za to koupily Hradčany, takže prostě je to tak, že lidé běžně používají hlídací psy. Rodiče tak kontrolují dětičky, aby si nepsaly s pedofily, manželé manželky atd...funguje to.

Jo a na ten zápisník samozřejmě ta hesla píši na notebooku a si to dám do pc přes flešku, takže klávesnice je ze hry.

Změnit heslo - ale pak na ten zápisník změnte ještě 2x a je klid. Mám to vyzkoušené.

doplněno 31.05.16 23:17:

novinky.cz/...

Zavirované mohou být už i USB nabíječky

nmd

Hackovat se dá i na programátoru ze součástek za pár korun. Doporučovat někomu ať svá hesla udržuje v psané podobě a navíc v elektronické je přinejmenším k zamyšlení. Na to, aby Vám někdo odposlouchával klávesnici se musí prvně do PC dostat, zatímco heslo napsané v poznámkách Vám každý přečte přes rameno. Technika zajímavá, já bych do toho nešel ani po litru tvrdýho a radit to někomu dalšímu... Vaše věc.

Většinou je to hlavně o tom, zda se někomu vůbec vyplatí Vás sledovat. Je na každém zvážit, zda je skutečně natolik důležitý, aby se někdo obtěžoval podstrkovat keyloggery apod. ^_^

dafina*

Je mi to jasné, že se někdo musí k tomu pc dostat. V některých případech dokonce, protože existují i programy a návody na viry, je stačí poslat mejlem a čekat, zda uživatel klikne...Možností je spousta a tady není prostor a ani se to nesmí psát. Když si na google zadáte Hlídací pes, legální program, který se kupuje za pár tisíc, dozvíte se cenu i obsah programu. Tam se všechno dočtete. Stačí k tomu ten program mít na flešce a na návštěve či ve škole, to je jedno, majitele někam na chvíli odlákat. Tento program opravdu hodně lidé používají, docela byste se divil. Hlavně rodiče. Že se dá hacknout i tak spousta věcí, je mi také jasné, ale nepředpokládám, že to tu opravdu všichni vědí jak a návody jim sem dávat nejen nemůžu, ale ani nebudu. Jen jim tu poradím, aby v mejlech neklikali na každou pitomost.

Co se týče zapsání hesla na zápisník, mít to u sebe na flešce a když potřebuju, vsunu flešku a heslo zkopíruju ze zápisníku, myslím, že je to velmi dobrá rada. Není potřeba tam pak na heslo vůbec použít klávesnici, takže sledovaný partner aniž sáhne na klávesnici vloží například heslo na FB a stalker se heslo nedoví. A co je na tom špatného, že jsem lidem poradila, čemu se vyhnout? Mám pocit,že jste to vůbec nepochopil, o čem to píšu..

Pokud máte něco lepšího, mimo kritiky, sem s tím, ráda si to přečtu. Díky předem.

doplněno 29.05.16 09:25:

A jestli někdo vkládá heslo a má za zády X lidí, tak to nemá dělat, je to potom ajtí negramot.

nmd

Nechtěl jsem Vás jakkoli popudit, pouze mám výhrady k Vaší bezpečnostní technice.

Já samozřejmě chápu, že se snažíte poradit - od toho tu ostatně jsme. A uznávám, že si to psané heslo umíte i celkem slušně obhájit. S nebezpečím keyloggerů a ostatního monitorovacího SW jsem obeznámen - je jedním z předmětů mého studia. Jde mi čistě o fakt, že heslo skladujete v psané formě. Protože první poučka když člověk dostane např. simku či platebku je: Neuchovávat heslo v psané podobě. A dává to smysl. Protože mít v počítači/flashce uložené heslo ke službě, na kterou tímto počítačem přistupuji mi připadá jako napsat si PIN k bankovnímu účtu na papírek a ten strčit k platební kartě. Jistě, spousta lidí to tak dělá a mnoha z nich se to nikdy nevymstilo a třeba ani nevymstí - ale to není důvod to napodobovat.

Co se týče "něčeho lepšího", mohu nabídnou techniku, kterou používám já sám:

Hesla min. 8 znaků z básniček, rčení apod, např.: Šla Nanynka do zelí, natrhala lupení. -> ŠlNadoZe,NaLu -> ŠlNad0Ze,N4lU -> takové heslo Vám jen tak někdo neproboří a stále se dá celkem snadno zapamatovat. Heslo, které se dá zapamatovat se pak nemusí nikam zapisovat. Hesel je třeba samozřejmě více - pro důležité služby unikátní, pro služby ostatní pak postačí 2-3 hesla kvůli relacím mezi nimi (nemít stejné na mailu a službě, do které se mailem hlásím apod.)

Dále mít vyhrazený stroj, kterým přistupuji na důležité služby a na tomto skutečně udržovat bezpečné prostředí. Při to je třeba mít na paměti, že nejslabší součástí ochrany je samotný uživatel. Někdo, kdo otevírá nevyžádanou poštu a svůj stroj sdílí/nechává přístupný prostě nemůže doufat v bezpečný počítač. Pravdou je, že na tomto "bezpečném stroji" patří mezi má základní opatření nepřítomnost OS Windows, ale s kvalitním antivirem a firewallem se dá bezpečně pracovat i tam.

dafina*

Mě jste opravdu nepopudil, protože vím, že mám pravdu. Vy ji máte svým způsobem také, ale popisujete to tak, jak Vám to patrně při Vašem mládí přijde a možná i studiích IT normální, když jsem četla, co jste napsal, tak jsem chvílemi nechápala i já Vás. Píšete o heslech na emaily, piny atd. Ale o tom já vůbec nepsala.

Jednak jsem nikde nepsala o heslech ve významu pinů k platebním kartám. To už vůbec ne. Tazatel se přece ptal, jak bezpečně zajistit komunikační kanál, neptal se na piny k platebním kartám. Možná jste pozorně nečetl zadání a moji odpověd.

Co se týče programu - Hlídací pes - mám děti už dospělé, mít je malé, v kritickém věku, kdy jsou schopné důvěřovat kde komu na internetu, toho hl. psa si koupím, abych měla přehled s kým moje děti komunikují. Protože když dojde k neštěstí a dítě se setká důvěřivě s pedofilem, bývá pozdě. To by bylo opravdu to jediné, co by mě na tom zajímalo. Myslím, že dnes a denně děti nebezpečně komunikují na netu s podezřelými lidmi, posílají své fotografie a bohužel rodiče o tom nemají tušení.

Samozřejmě sledování partnera - dospělého - tímto programem, prostě takového, který už ví co dělá, pokládám za nepřijatelné. Napsala jsem jen, že ho někteří partneři používají, jako varování pro lidi, že si můžou myslet že je nikdo nesleduje...což ne vždy je pravda. Málokdy je to cizí člověk, většinou je to partner - partnerka.
--------------------------------
napsal jste :
Protože první poučka když člověk dostane např. simku či platebku je: Neuchovávat heslo v psané podobě.

A vidíte, o tom nepsal ani tazatel ani já. Samozřejmě, že pin ke své debetní kartě nosím v hlavě, naštěstí si je pořád poamatuju, ta 4 čísla...
Takže mi vytýkáte něco, co bych vůbec neudělala a proto jsem o tom ani nepsala...

doplněno 29.05.16 14:02:

Ta důležitá čast byla tato:

Protože mít v počítači/flashce uložené heslo ke službě, na kterou tímto počítačem přistupuji mi připadá jako napsat si PIN k bankovnímu účtu na papírek a ten strčit k platební kartě.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opakuju, že jsem nepsala, že si má někdo něco uložit v pc, například hesla. A že je má na flešce je každého věc, pořád to sebou nenosí, má to doma, zrovna jako kdyby si to doma napsal do sešitku a měl to schované v nočním stolku. Váš návrh je, aby si lidé nikdy nikam nic nepsali, ale to co je samozřejmé ve Vašem věku - výborná pamět - s vyšším věkem klesá...

nmd

Ta důležitá čast byla tato:

Protože mít v počítači/flashce uložené heslo ke službě, na kterou tímto počítačem přistupuji mi připadá jako napsat si PIN k bankovnímu účtu na papírek a ten strčit k platební kartě.

nmd

- dafina: "napsat si hesla na zápisník, co je ve Windows a pak je zkopírovat pokaždé tam, kam potřebuju"

- dafina: "Opakuju , že jsem nepsala, že si má někdo něco uložit v pc, například hesla."

Tak Vám nevím, jsem jediný, kdo vidí přesný opak?

Ale to neva, chtěl jsem Vám jen poradit. Heslo nemá být v psané podobě a nezáleží na tom, zda je od karty nebo od mikrovlnky. Nejen, že problematiku studuji, sám se o ní ve svém čase zajímám a troufnu si říci, že o ní vím hodně. Nutit Vám však nic nebudu a ani jsem nechtěl.

Debata už je na hony vzdálená otázce a tu navíc autor nijak nemoderuje a od začátku je natolik široká, že se na ní nedá řádně odpovědět. Vaše domněnka, že chtěl slyšet že si má na účet dát heslo (což je myslím povinná součást vytvoření účtu a proto jej patrně musí mít) je sice pozoruhodná, ale nikoli nemožná a odpověď v tomto směru jste mu poskytla. Jistě tedy budete souhlasit, že nemá smysl se tu dále dohadovat o tom, zda hesla psát či nepsat.

Přeji Vám hezký den a nashledanou u nějaké zajímavější otázky.

dafina*
hodnocení

0x

Pro ty, co nepochopili, na co se tazatel ptá. Jak nejlépe zabezpečit ICQ

cs.wikipedia.org/... ...

něco jako skype - facebook...nejedná se tedy o platební kartu, nebo kartu do mobilu...

A zabezpečení je jen jedno jediné - silné heslo a o tom jsem už psala, jak ho zadávat tak, aby ho nikdo neznal.

doplněno 29.05.16 14:05:

hk Datum: dnes 11:38

Já tuto komunikaci nepoužívám řadu let, ale na to se nás tazatel neptal...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]