Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, před dvěma dny se nám doma rapidně zpomalil internet a já nevím proč. Máme neomezený tarif, takže nějaký překorečený MB a tak je blbost. Nejvíc divný mi přijde, že když jsem na PC tak je to pomalý - nenačte se ani fb - ale když si pustím ps3, tak můžu hrát online, bez sekání, úplně v pohodě.
Co s tím? Předem děkuji
Dobrý den, vyčistěte si prohlížeč - vymazat mezipaměť a cookies (v jeho nastavení).
Nebo zkuste i jiný prohlížeč (třeba Google Chrome, raději ne Firefox). Zdravím!
doplněno 28.05.16 11:43:Z dotazu mám dojem, že tazatel nepotřebuje zrychlit celý PC, ale má pomalý pouze internet.
Doporučila bych tento program ze slunečnice. Nic lepšího neznám. Zdarma. A česky.
A často ho aktualizují.
Ale on bene neví, jestli nemá zavirovaný počítač a já vždycky začínám tím, že zkoumám, zda za to nemůžou viry...viry dokážou počítač skoro zastavit, jak víme..když seznam se nám otevře za půl hodiny.
"Máme neomezený tarif, takže nějaký překorečený MB a tak je blbost."
Možná se od té doby naši domácí poskytovatelé polepšili, ale před dvěma lety jsem se v rámci semestrálky hrabal podmínkami poskytovatelů internetu v Česku a zjistil, že v naprosté většině je "neomezený internet" až překvapivě omezený. Že je obvykle limit, po jehož překročení sice lze brouzdat dál, ovšem rychlostí, za kterou by se stydělo i vytáčené připojení.
Máte doma další PC? Tam je také pomalý internet? A co jiný prohlížeč? Zpomalí se PS když naběhne PC?
Byť nejsem příznivcem svádění každé kraviny na viry, je možné, že jste se stal nedobrovoným hostitelem DDOS útoku. Před pár lety se mi to stalo, pozná se to např. z programu WireShark, kdy napadený počítač generuje hromady dotazů na neznámou adresu, případně otevírá stále další zabezpečená spojení, což zahltí transportní protokol a zpomalí/znemožní další - např. na Facebook.
Na PC mám aplikaci NET METER EVO. Je to maličký soft. nezatěžuje vůbec PC, dá se zmenšit do malého okénka a tam je vidět jak tečou data, IN, OUT. Vč rychlosti. Takže jestli systém provádí nějaké blbosti a odesílá data, hned je to vidět (různé barvy grafu). Ostatní funkce - statistiky ap. vůbec nevyužiji. Mám to na všech PC, noťasu ap..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.