Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pořiďte si raději ext. HDD s vlastním napájením - ušetříte si možné komplikace s chodem HDD v různých zařízeních (ne každé takto velkokapacitní HDD "utáhne"). A také se vyhněte značce A DATA (je sice levnější, ale také hodně problematická). Zdravím!
doporučil bych "nárazuvzdorný", pokud s tím plánujete chodit po venku... třeba pevne-disky.heureka.cz/...
Jinak bych se mrknul na nějaký starší HDD 2,5 na bazoši a koupil k tomu hliníkový box - mám takové dva doma a s méně než polovinou pořizovací částky je pro účel "filmy a možná fotky"více než dostačující.
Ja mám tento a spokojnosť,ponúka aj šifrovanie a možnosť zálohy v Dropboxu. pevne-disky.heureka.sk/...
Jestli disk chcete používat jen zřídka a pouze na zálohu, stačil by jeden (vyhnul bych se levnějším kusům a značkám jako ADATA, Verbatim.. ale ony ty další na tom o tolik lépe taky nejsou), ale jestli budete data mít pouze na externím disku, může to být risk. Vlastní zkušenost - jen u pár měsíců starého disku od WD odešla deska. Pak jsem si místo externího disku koupil radši dokovací stanici na 2 HDD, jeden 3.5"disk vykuchal z toho WD, druhý dokoupil zvlášť a cítím se o něco málo bezpečněji. Je to dražší varianta, ale má svoje klady: kdyby odešla stanice, dá se reklamovat nebo koupit jiná beze ztráty dat, disk(y) si můžu vyřešit zvlášť a šance, že odejdou oba naráz, není tak velká (když tedy vynecháte krádež, záplavy, atomový výbuch a tak podobně.. ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.