Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přiřadit písmeno externímu HDD

Od: tomcat* odpovědí: 3 změna:

Ahojte, mám menší problém s mým externím diskem (WD Elements 750 GB). Po připojení ho systém vidí, ale nevidím ho já v Tento Počítač. Při otevření Správa počítače ho v Uložišti vidím také a nemá přiřazené písmeno. Ale to písmeno mu nelze přiřadit. Po kliku pravým tlačítkem myši na daný disk jesou všechny položky vyšedlé (nelze žádnou vybrat a nelze tedy přiřadit disku písmeno). Prosím jak tento problém vyřešit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Restartujte PC bez připojeního disku a následně znovu připojte. Jaký má PC operační systém. Nepíšete, že by disk v minulosti byl k PC připojený - ono je možné, že je disk vadný. Mně odešel a chová se to také podobně.

stonek*
hodnocení

0x

Nepíšte jaký máte OS, jestli je to windows, tak nástrojem diskpart přes příkazový řádek: diskpart, list volume, select volume=x, assign letter=X. V případě že je disk zdravý by to mohlo fungovat.

tomcat*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Mám Win XP. Myslím, že už jsem přišel na důvod proč to nejde. Disk normálně fungoval, ale nechal jsem na něho nahrát data v jiném počítači s WIn 7 a ten počítač data naformátoval v GPT (ochranný oddíl GPT), takžě mě pravděpodobně s mým XP zbyde asi jen zformátovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]