Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi tiskarna nekomunikuje

Od: karelhavlicek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, přestala se mnou komunikovat tiskárna Canon MG 5550. Je připojená přes wifi. Tiskárna tvrdí, že je do sítě zaregistrovaná, ale přitom ji žádné zařízení /ani router na DHCP listu/ nevidí a ona nevidí žádný počítač, do kterého by scanovala. Nejsem si vědom žádných významných změn v nastavení. Běžně tiskla z domácích notebooků i mobilů,

Nemáte nějaký nápad, který jsem ještě nezkusil? - zatím výměna ovladače v PC, změna sítě, restart všeho, natvrdo přidělení IP pro její MAC, změna kanálu wifi z AUTO na 7, který má tiskárna ve výpisu, že je přes něj připojena ...

Díky Karel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

odinstalace a nová instalace proběhla také? pokud ano asi vané wifi v tiskárně. přes kabel komunikuje?

Nemá v ovládání detekci chyby a případně opravu? u mého Broteru tatao možnost je.

karelhavlicek

Taky se bojím, že odešel WIFI přijámač, funkci autodetekce bohužel nemá, jen SW v počítači a k tomu se nepřipojí.

Na druhou stranu tiskárna umí vytvořit "svou vlastní wifi", do té se dá připojit, ale nepřišel jsem na způsob, jak tím tisknout.

Kabel umí jen USB, to je mi k ničemu, používáme jen notebooky a mobily.

Odinstalovával jsem všechno SW i ovladač.

Díky Karel

111®

tak kabel jsem doporučil aby se zjistilo jestli tiskárna neumřela úplně...chybu nehlísí žádnou? asi by měla vyhlásit nějakou chybu na displeji..co říká manuál o chybách?

karelhavlicek

Právě, že se tváří úplně normální normálně. Domácí wifi najde, reaguje na heslo, ve vlastním výpisu nastavení tvrdí, že je do sítě připojená. Akorát, že ji nikdo nevidí. Ani router,

111®

no tak jí odšel vysílač...žádné testování wifi není? ani v SW? zkuste pomocí inssideru , nutno nainstalovat, jestli ji uvidí NB, měl by jste vidět všechny okolní sítě.tedy i tiskrnu..

karala
Velike diky, po pripojeni USB kabelem se sama rozbehla i wifi. Zatim jenom pro tisk, ale scanovani neni zas dulezity. Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]