Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dělám něco špatně? - Web

Od: blechta® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Dělám si novou šablonu na můj web, ale narazil jsem na jeden problém, který nejsem schopen vyřešit.

Web je celkově responzivní, zatím pouze s jednímk breakpointem (pokud je šířka měnší než 700px tak se aplikuje jiný kus css) Avšak mám jeden problém, mám v tom malý kus javascriptu, co mi změní vzhled menu, při odscrollování určitého množství pixelů (výška obrazovky - 91px), co je ale problém, že pokud onko zmenším na méně než těch 700px tak přestane tento "efekt"fungovat, i když by to na to nemělo vůbec, ale vůbec mít vliv, a pokud se pokusím upravit hodnotu danného prvku pomocí konzole, tak tato hodnota prostě nelze zadat, prostě dannému prvku chci změnit pozici top z -91px na 0px a ono to nejde, jakmile to odentruju, tak jsem tak hned zase zpátky těch -91px, i když přes konzoli vyhodíl ten javascript, tak to prostě nějde v tom průzkumníkovi v prohlížečí upravit... Docela si už začínám myslet, že je to nějaký bug. Prosím tedy, zda-li by se na to někdo nepodíval a nepomohl by mi vařešit tuto záhadu...

Tady je adresa: blechta.info.tm/...

Děkuji za odpovědi...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mimik*
hodnocení

0x

Ahoj, ten "bug" ti asi nepomůžu vyřešit, ale musím říct, že to máš fakt slušný. Jenom by chtělo si udělat víc "šablon", momentálně máš jednu šablonu - 1 široký sloupec. Udělej si víc "šablon", jako například úzký levý postranní sloupec + hl. obsah, pravý postranní sloupec + hl. obsah, jeden postranní sloupec na každé straně, nebo třeba tři stejně široké sloupce roztáhlé po celé šířce webu - to by vypadalo jako noviny.

hodnocení

Teprve v tom prázdném místě budu něco dalšího vymýšlet... Zatím ale chci opravit tento problém, pak chci pokračovat, nejdříve bych chtěl dodělat tenhle "základ" a až pak nějak řešit styl obsahu... Bude to osobní web, takže to bude hodně vzdušný, málo textu na velké ploše...

iz*
hodnocení

0x

Podle mne zapomínáte na přístupnost webu, jehož základní prvky (menu, obsah) by měly být přístupné všem zařízením.

U Vás se bez povoleného javascriptu zobrazí jen prázdná bílá stránka, s java scriptem i obrázek + text, který nebyl na bílém pozadí viditelný...

——

Já bych napřed vytvořila funkční přístupný web, ošetřila bych dostatečný kontrast

textu a pozadí a teprve pak bych přidávala a/nebo řešila nějaké další efekty.

K čemu Vám bude vyřešit efekt pro nefunkční web (ne každý je ochoten všude povolit javascript)?

Dělám něco špatně? - Web
Dělám něco špatně? - Web #2
hodnocení

No nevím, jak vy, ale mně web bez javascipru fungoval, jediné, na co je tam ten JS je jen a pouze na animaci načtení stránky, je to velká bílá plocha přez celou obrazovku, co postupně zmizí, když javascript vypnete, tak tato bílá, stránku překrývající plocha nezmizí a bude překrývat plochu, to skurím vyřešit, je to v podstatě jen "cosi" na efekt, takže to tam nutně ani být nemusí, pouze to zakrývá stránku do doby, než se celá načte, pak to zmizí... Zatím je to jen holý základ, tyto věci řeším až potom, až když mám hotovu "kostru" a základní vzhled webu, ten pak doladím a pořeším kompatibilitu mezí různými prohlížeči, atd... Další věcí bude výber a nastavení alternativních fontů, atd.. ale zetím chci jen vyřešit tento problém s JS, pak budu pokračovat...

Každopádně děkuji za připomenutí.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]