Nejste přihlášen/a.
Zdravim všechny!
Pokusim se to moc neprotahovat a jenom strucne popsat svuj problem.
Koupili jsme si s pritelem novy router ASUS WL-500gP, nainstalovaly ho a vsechno, az na jednu vec, funguje v poradku. Mam nainstalovany BitTorrent a byla jsem zvikla stahovat spoustu filmu a docela slusnou rychlosti. Od pripojeni noveho routeru se situace zmenila. Filmy se stahuji otravne pomalou rychlosti a BTorrent mi porad hlasi: "Firewall nebo router omezuje Vas sitovy provoz, je potreba otevrit port! ". Tak sem se pokousela pomoci online navodu tyto porty otevrit a tak vyresit problem, ale bezuspesne(i kdyz jsem delala vsechno podle navodu), vsechno je pri starem. Filmy se stahuji rychlosti od 0.1 az po 20 kb/s, a vys to jde jenom zridka. Pouzivam Windows Vista a jak uz jsem rikala pred zprovoznenim vise uvedeneho routeru jsem nemela zadny problem.
Uvitam radu jak otevrit porty a tim zvysit rychlost stahovani v BitTorrentu.
Dekuju,
Kejt
Nevim co jste s tim prováděly ale porty jsou podle návodu (ten router já osobně nemam) s NAT settings/virtual server. Tam zadáš číslo portu na straně poskytovatele/lokální IP na kterou to chceš směrovat a na který lokální port to chceš (většinou se dá stejný jako venku) pak zadáš TCP nebo UDP port (to musíš vyčíst z programu co máš na torenty) a to je vše.
Mimochodem, u P2P sítí je úplně jedno jak moc máš rychlý internet ty když stahuješ od nějakých lidí co mají odchozí rychlost malou
doplněno 02.11.08 08:10:Ještě tady je návod: czechcomputer.cz/...
musis najit v manualu na router, kde se nastavuje smerovani portu - port forwarding. tam pak nastavis smerovani - pravdepodobne ti staci port, ktery pouzivalas predtim, nastavit do obou kolonek - prichozi i odchozi. pak je treba vybrat, kam ten port chces smerovat a to je ip adresa pocitace, na kterem ti bezi ten bittorrent klient. problem bude, pokud mas zaple dhcp na routeru a vypinas pocitace (jestli jich mate vic). protoze pak se stava, ze dostanes jinou ip adresu a musis to smerovani prenastavit. (jak tohle vyresit je ale jiny dotaz). jinak ten port je TCP, ale to bys zjistila z jakychkoliv for.
diky tomu se na tebe pripoji lidi z internetu a tak budes "aktiv", takze budes moct normalne stahovat. v opacnem pripade, pri pasivnim modu, mas otresne male rychlosti.
v pripade dalsich dotazu se ptej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.