Nejste přihlášen/a.
Mám na počítači Xubuntu a Wine, kde muzu nastavit aby se v programech pod Wine zobrazovaly všechny soubory s příponou? Zlobí mě to hlavně v XnView.
Dobrý den, Wine je "emulátor" programů OS Windows pod OS Linux - ne všechny programy v něm však fungují korektně (protože Wine není plnohodnotný OS Windows). Korektně tam funguje např. Total Commander a zobrazuje "klasicky" a při správném nastavení i skryté soubory. Korektně tam funguje i IrfanView - což by mohla být náhrada toho Vašeho programu. Možná je chyba v nastavení XnView, možná je jinde. Já, když ve Wine něco nefunguje, tak program mažu - je to rychlejší, než hledat příčinu, kterou stejně nenajdu (neb to Wine prostě není OS Windows). A ve Wine toho k nastavení mnoho není. Zdravím!
doplněno 17.05.16 12:53:Těžko říci, co vlastně potřebujete, resp. o čem jste si založil dotaz. V OS Windows jste si nějakým způsobem vyladil programy, ale ve Wine to tam asi nebylo. Proč by bylo Wine pro OS Windows, nevím. A mimochodem, ten IrfanView umí také náhledy nebo některé možnosti editace a úprav obrázků.
Na windows, ze kterych se snazim prejit na linux, jsem presne timhle zpusobem vyladil perfektni sadu programu. Na linuxu nektere z nich nejsou potreba, jine maji lepsi nebo srovnatelnou nahradu, a nektere postradaji funkce a detaily kvuli kterym jsem jejich windowsove verze pouzival. XnView proti XnViewMP umi zobrazit strom slozek a nahledy obrazku ve slozce nad sebou, s nahledem oznaceneho obrazku napravo.
... ladil jsem to primo ve windows.
Predpokladal jsem ze bude moznost nastavit vsechny moznosti jako ve windows, tozn, i zobrazeni pripon znamych souboru nebo vyhlazovani fontu, kdyz uz je ve wine moznost vybrat verzi windows kterou to bude emulovat.
jde mi o moznosti layoutu a spravne zobrazeni nazvu souboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.