Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám HP630 (asi 4 roky - Windows 7 Home Premium 64bit, Procesor: Intel® Pentium B950, Displej: 15.6" (39,6 cm) HD AntiGlare, Paměť: 4092 MB, Pevný disk: 500 GB (5400 ot./min), Grafika: Intel® HD.
Notebook slouží pouze pro domácí použití - word, 90% internet. Žádné hry.
Už je ale pomalí, načítání trvá dost dlouho atd. Občas to promažu pomocí Ccleaner, ale to pomůže jen trochu a na chvíli.
Pomohla by reinstalace? Pomohlo by přejít na Ubuntu? Nebo je už starý a musím nutně koupit jiný? Děkuji za názory a rady
Na internet a word plně dostačující.
Pokud tam máte stejný windows už 4 roky, tak to musí být sakra posekané.. Pokud tam máte bordel, nějaký nevyžádaný software apod.
Já měním Windows několikrát do roka, jelikož pořád se mi do PC dostává nevyžádaný software a další blbosti a to ten PC příšerně zpomalí.
Pokud jste tedy 4 roky nepřeinstalovali Windows, tak je dosti možné, že už bude hodně zaneprázdněn odpadem z internetu, tudíž by bylo vhodné jej přeinstalovat, avšak nezapomeňte si stáhnout veškeré ovladače apod., jinak by notebook nefungoval správně, někdy nefunguje bez ovladačů ani WiFi.
Na Ubuntu bych nepřecházel, nemám s ním sice zkušenosti, ale nedokážu si představit, že bych používal něco jiného, než Windows, ale záleží na Vás.
A pokud jste za celé 4 roky ani 1x nečistili chlazení, tak by neuškodilo sundat chladič, profoukat to a nanést novou teplovodivou pastu.
Právě jsem to přeinstaloval dle návodu na netu. rychlení je znatelné - snad to vydrží.
Větrák (chlazení?) pořád hučí - nikdy nebyl čištěn - nevěděl jsem že se má čistit. Ale nevím jak? Jak se to sundá? Nějaký návod prosím? Děkuju
Zdravím, u levných plasťáků bývá čištění chlazení obtížnější, většinou se kvůli toho musí rozebrat téměř celý notebook, jako ve vašem případě, avšak není to nic těžkého, zde máte video, jak na to:
Ale doporučuji si šroubky a další věci dávat do krabičky a na jedno místo, z vlastní zkušenosti Vím, jak je nepříjemné potom strávit 2 hodiny hledáním šroubků a dalších dílů.
A kupte si teplovodivou pastu, než se do tohoto pustíte, aby jste na čip procesoru a grafiky nanesl novou vrstvu teplovodivé pasty, pokud by jste to dal bez pasty, nemuselo by to dobře chladit.
Pokud se bojíte rozebírání notebooku, tak alespoň větráček profouknout kompresorem či něčím jiným, aby se z toho ten prach částečně dostal, ale manuálni vyčištění je 100x lepší a účinnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.