Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypertextové odkazy

Od: jamain* odpovědí: 1 změna:

Nevím zcela jistě, že problém je jen v těchto odkazech. Raději to popíšu:

Před časem jsem podle doporučení nainstaloval Chrome. Začala se objevovat závada: Jakékoliv otevřené okno se po několika sekundách stane neaktivní (první řádek shora zešedne) a nelze s ním pracovat. Když se mi podaří něco napsat běhemn těch pár sekund, zareaguje to, ale jinak znovu ten samý problém. Po spuštění správce úloh (klávesovou zkratkou) jsem ve výpisu procesů zjistil, že je tam Chrome někdy až 5x (viz příloha). Pokud tyto procesy ukončím, chyba zmizí a lze zcela normálně pracovat. Po restartu se vše opakuje. Tak jsem Chrome vymazal a tento problém zmizel. Přitom test na viry byl vždy negativní. Zůstává jen jedna závada a to, že nefungují hypertextové odkazy, které jsem si ve formě zástupců dal na plochu.

Hypertextové odkazy

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

q1
hodnocení

0x
A otázka zní jak?

To, co popisujete, znamená, že nějaká aplikace přepíná focus na sebe. Chrome samo o sobě by to způsobovat nemělo, ale pokud jste si do něj nainstalovala nějaká rozšíření, tak to možné je. Dalším možným pachatelem je to, že nemáte čistý Chrome, ale že jste si s ním nainstalovala nějaký malware, který tam někdo přibalil - třeba Slunecnice.cz to takhle dělá.

Víc procesů chrome.exe je normální, takhle je Chrome postavený. Mimo jiné to zlepšuje výkon a prohlížeč je méně náchylný na to, že ho nějaká stránka shodí.

Nefunkční hypertextové odkazy jsou patrně způsobeny tím, že nyní nemáte žádný prohlížeč nastavený jako výchozí. Za normálních okolností stačí spustit jakýkoliv jiný prohlížeč, ten zjistí, že není výchozí, a nabídne, jestli ho chcete výchozím ustanovit. Pokud to nedělá, třeba proto, že jste ten dotaz dříve zamítl, tak to jde nastavit přímo ve Windows (hledejte v ovládacích panelech výchozí aplikace) nebo se ten dotaz běžně zobrazuje při instalaci prohlížeče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]