Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spustit instalaci

Od: stardeathhd odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, když se mi pokazil windows a chci ho s CD nainstalovat znovu. Tak, když jsem tam dal to CD s windowsem, tak jak udělám, aby se mi zapnula ta instalace a né ten error?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíš v BIOSu nastavit, aby se systém načetl z mechaniky a ne z HDD. Jak přesně to udělat ti nepovím, protože nevím, jaký železo máš doma.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nejdříve musíte mít v BIOSu nastavené jako první bootování z CD. Tam se obvykle dostanete klávesou F2 po zapnutí počítače

stardeathhd
hodnocení

Ale jak přesně to tam je? Anglicky neumím *smich*

Já mám Vistu a Acer 5310. Tak tam je to tak, že po zapnutí počítače stisknete F2. Musí to být pár vteřin po zapnutí, sledujte v dolní části text. Otevře se Vám BIOS. Na horní liště se přesunete na kartu BOOT a tam nastavíte zařízení ze kterého budete instalovat Windowsy jako výchozí. Následně stisknete F10, čímž se to uloží a zavře. Poté nechte počítač pokračovat v zapnutí.

stardeathhd
hodnocení

Se v tom nevyznám:(
Jak spustit instalaci

Tak najed na třetí možnost.

stardeathhd
hodnocení

No. Klikám enter a nic se neděje.

Máš vložený v mechanice DVD?

stardeathhd
15.05.16 14:18
hodnocení

ano

Zkuste to DVD vyndat a znovu vložit.

stardeathhd
hodnocení

Hotovo. A co se má jako stát, když kliknu na tu 3. možnost? :D

Šipkama najedeš na třetí možnost a pak Enter. Po malý chvilce by se mělo objevit, že stiskem jakékolik klávesy spustíš instalaci systému

Dejte tu 3. možnost a stiskněte F10 pro uložení a dokončení zapnutí PC. Pak vyndejte a znovu vložte DVD s Windows, aby se načetlo.

stardeathhd
15.05.16 14:27
hodnocení

Nejde

A co se stane po těch změnách? Je tam pořád jako předtím ten error?

stardeathhd
15.05.16 14:34
hodnocení

Ano.
Jak spustit instalaci #2

Nevím jak máte nastaveno načítání disků. Možna automaticky. Jděte do Můj počítač a vyberte jednotku s tím diskem na kterém máte OS. Zkoušel jste při té modré obrazovce s errorem stisknout enter?

stardeathhd
hodnocení

Ano zkoušel. Jenom problikne obrazovka.

A co to udělá, když půjdete do Můj počítač a kliknete na tu jednotku, ve které máte disk s OS? Co se objeví.

stardeathhd
hodnocení

Jak se tak mam asi dostat, když mi nejde zapnout ntb

hodnocení

0x

Radeji to nech spravit nekoho kdo tomu aspon trochu rozumi, podle otazek jsi uplne drevo (co se tyce oprav pocitacu).

stardeathhd
hodnocení

Už vím co se s tím ntb stalo. A zítra to vezu do opravny. Mám záruku na štestí :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]