Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhledávání - Google.com × Google.cz

Od: iz* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

upravila jsem si odkaz pro vyhledávání v Google, nastavila jsem v něm 75 výsledků v češtině, slovenštině a němčině na stránku. Donedávna odkaz fungoval správně, ale několik posledních týdnů mi místo Google.com "vyjíždí" Google.cz, což je pro mne nepoužitelné. Až po dvojím nebo trojím přepsání koncovky ".cz" na ".com" Google milostivě vezme na vědomí, že o Google.cz nestojím... Dost to otravuje a zdržuje.

Je možné někde "natvrdo" nastavit vyhledávání v Google.com?

Prohlížeč: Firefox ESR 45.1.1

doplněno 14.05.16 11:04:

—————

Zapomněla jsem:

Jako jazyk, kterým se smnou má Google komunikovat, mám nastavenu němčinu, ale po výše uvedeném

"přesměrování" na Google.com mi vše "vyjede" v češtině, 10 výsledků na stránku, musím znovu nastavovat...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste se tam dostat přes adresu viz odkaz a znovu si nastavit vše potřebné.

Snad to bude potom fungovat (alespoň, než vymažete cookies). Zdravím!

P.S. Nastavení je na stránce až dole (vpravo) a musí se i uložit.

google.com/...

doplněno 14.05.16 13:10:

To je právě ten problém, že se ta stránka přesměruje (patrně) podle IP adresy či polohy.

Já již nějakou dobu Firefox používám minimálně (jedu na Google Chrome), tak doplněk neznám. Ovšem, pokud by byl, tak by stejně asi i on přesměrovával. Zkoušel jsem na Yahoo.com zadat vyhledání Google.com - a potom to skočilo zase na Google.cz. Možná by to šlo nějak nastavit ve Firefoxu (zakázat přesměrování či určení polohy), ale nezkoušel jsem to, resp. ani nevím, jestli tam něco takového je. Jinak, (a možná to víte) to přepsání koncovky v adrese z cz na com nefunguje, ale ostatní "přepisy"fungují (např. koncovky de, it, fr, ru apod.). Potom jsou výsledky buď v češtině nebo lze změnit i jazyk. Tak, snad jsem Vám pomohl alespoň částečně.

iz*
hodnocení

Ten odkaz funguje, dokonce tam mám i 100 výsledků

a němčinu, protože mám obojí na Google.com nastaveno

(jsem tam trvale přihlášena).

Ještě bych potřebovala bych, aby se mi stejný výsledek zobrazil i po označení textu ve stránce a otevření

"Google-Suche" do nového panelu> tam už mi "vyjede" Google.cz a následuje to, co jsem popsala výše...

Neexistuje třeba nějaký doplněk do Firefoxu, který by jako obvyklý vyhledávač nastavil Google.com?

——

Je to otrava, dříve stačilo si nainstalovat prohlížeč v němčině a Google automaticky vyjel němčinu

bez jakéhokoliv nastavování. To je to "zkvalitňování služeb", či co...

ctenar*

Zkuste si v Nastavení - Možnosti - Obsah - Jazyky dát němčinu jako první.

iz*
hodnocení

Děkuju,

nastavila jsem jako první němčinu.

Uvidím, co na to Google...

joudic*
hodnocení

2x

ano, ale musite byt prihlasena v google, mj. vtip je v tomhle: (use google.*) klik se zapamatovava v cookies

doplněno 18.05.16 23:14: to je nejake divne, ja mam google.com, ceske vysledky jsou pro me vetsinou bezpredmetne, pokud jste zaklikla dole Use Google.de a mate v nastaveni pouzivat google v nemcine, mely by byt prednostne zobrazovany nemecke vysledky. Nesmite pouzivat zadne listy pri hledani, zkuste tohle.. google.de/... a pod hledanim se vas zepta jestli chcete nemcinu "Google.de offered in: Deutsch"kliknete tam a mate google nemecky
doplněno 18.05.16 23:26:

ani nemusite byt nakonec prihlasena... zkusil jsem to v Chrome

Vyhledávání - Google.com × Google.cz
iz*
hodnocení

Goggle má cookies povolena a jsem trvale přihlášena na Google.com.

Přesto mi při vyhledávání "přejíždí" na Google.cz.

Problém s vyhledáváním ze stránky jsem prozatím vyřešila přechodem na Yahoo...

chizuru*
hodnocení

1x

Ahoj,
Je to možné, sama to používám, ale nevím jak to bude s tou němčinou.
Stačí použít "https://www.google.com/ncr", kde NCR je No Country Redirection.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]