Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD místo CD/DVD

Od: ivosisko® odpovědí: 6 změna:

U svého NB jsem si zatím dal místo CD/DVD mechaniky "krabičku" s SSD. Když NB zapnu (nebo restartuji), tak se mi v průzkumníku SSD ukáže, ale po probuzení z "dřímoty" tam už není. Co jsem udělal (nebo nedotáhnul do konce) špatně? Jako OS mám Visty. NB je Asus N50V.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řešení Vám nenapíši, ale zkusím Vás nasměrovat. Předpokládám, že na tom SSD nemáte OS. U mého (jiného) NTB je CD mechanika "vedena" jako odpojitelné zařízení.

Domnívám se, že i u toho Vašeho NTB je vložený SSD veden jako odpojitelné zařízení - a po probuzení NTB se automaticky nepřipojí. Zkuste to s vloženou flashkou, jestli je vidět pod ikonou na hl. panelu, kde ji odpojujete i ten SSD, resp. jestli zůstane po probuzení připojená. Potom by se musela (snad) někde v OS najít možnost ponechat připojená odpojitelná zařízení i po probuzení či zakázat jejich odpojení při uspávání NTB. Zdravím!

doplněno 14.05.16 12:05:

Nemáte zač.

doplněno 16.05.16 09:01:

Neuvádíte, jestli je vůbec ten SSD veden v NTB jako odpojitelné zařízení. Já mám jiný OS, tak jen obecně mohu říci, že bych hledal ve Vlastnostech toho SSD (v Tento počítač) či ve Správě disků nebo ve Správci zařízení. Možná i ve Správě napájení v Ovládacích panelech.

Ovšem, možná máte to uspávání nastaveno už v BIOSu.

hodnocení

Díky, zkusím pohledat...

hodnocení

Tak jsem šmejdil po noťasu, ale na nějakou možnost volby, co dělat po probuzení (v souvislosti s disky nebo datovými médii obecně) jsem nepotkal. Nebylo by nějaké bližší nasměrování?

hodnocení

Začnu odzadu - usínání mám nastavené v Ovl. panelech/Možnosti napájení (viz obr.3), jen když jdu do hajan, tak ho posílám spát z klávesnice...

Z obrázku 1 a 2 usuzuji, že se mi SSD zobrazuje jako pevný disk (když mám zasunutou flashku, tak ikona i popis tohoto zařízení je jiná (sakra, mohl jsem ji tam pro ilustraci strčit))...

K citaci: "...že bych hledal ve Vlastnostech toho SSD (v Tento počítač) čive Správě disků nebo ve Správci zařízení. Možná i ve Správě napájení v Ovládacích panelech..." - tam všude jsem hledal, ale buďto špatně, anebo to v tom není, prostě jsem na nějakou možnost on/off po probuzení nenarazil...

SSD místo CD/DVD
SSD místo CD/DVD #2
SSD místo CD/DVD #3

hodnocení

0x

Pravdepodobne ste zabudli nabotovať SSD: lenovoblog.cz/...

bour
hodnocení

0x

v linuxu to dělá taky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]