Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nejde zapnout (záhada)

Od: sofrma* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám zvláštní dotaz, který se na internetu nikde neprobíral tedy pokud jsem hledal dobře a jedná se o tohle:

Když zmáčknu tlačítko pro spuštění PC,tak se neroztočí větráčky a vůbec nic se neděje, ale pokud odpojím kabel pro připojení internetu ,tak se PC zapne a kabel zase můžu zapojit a vše je OK ,zase do dalšího spuštění.Nevíte co to může způsobovat?

Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Buď se ethernetovým kabelem od internetu něco zkratuje, nebo je sám pod proudem přes PoE (Power over Ethernet) a deska to vyhodnocuje jako zkrat/přepětí, nebo je to způsobeno nastavením BIOSU danného PC.. Jako jedno z možných řešení by mohl být reset biosu, což není nijak složitá věc, akorát musíte vědět, jak se do něj dostat, protože klávesa pro vstup do něj, je skoro u každého výrobce jiná...

Můžete poskytnout nějaké informace ohledně vašeho pc?

sofrma*
hodnocení

Dobrý den do biosu se dostanu klavesou delete a můžu poslat nějakou fotku pokud to bude snadnější pro vyřešení.
doplněno 13.05.16 16:52:

Informace o pc klidně můžu sdělit

sofrma*
13.05.16 16:51
hodnocení

PC nejde zapnout (záhada)

dafina*
hodnocení

0x

Zkuste zatím, pokud se bojíte lézt do biosu, pustit počítač a střídavě mačkat klávesu F8, pak se před Vámi objeví stav nouze. Tam šipkou na klávesnici vpravo dole postupujte na řádku, kde je napsáno - poslední známá funkční konfigurace.

A zmáčknete entr. Počítač se restartuje a objeví se Windousy a už by měly být v pořádku.

sofrma*
hodnocení

Dobry den ve stavu nouze nemohu nic takoveho najit pošlu fotku biosu a doufám že tento zajimavý problém vyřešíme
dafina*

Co máte vůbec za systém? Označila jsem na obrázku žlutě, kde to je.

servis.eset.cz/...

PC nejde zapnout (záhada) #2
sofrma*
hodnocení

Windows 7
doplněno 13.05.16 17:30: Mám tam pouze spustit v nouzovem režimu dám enter a pc se spusti v nouzovem režimu to je vše a ještě nouzový režim se sítí

ctenar*
hodnocení

0x

Problém nesouvisí ani s BIOS ani s Windows. Bude to nějaký elektr. problém. Možná napájecí napětí na tom datovém kabelu, jak už zmiňuje výše @blechta.

Kam vede ten kabel? Co je to zařízení (model), ze kterého kabel vychází? Jak jste zařízení získal? Dělal jste si kabel/instalaci sám?

Ještě mě napadá: jak přesně vypínáte Windows? Dáváte "vypnout" nebo "uspat" nebo to usíná/vypíná se samo? Je to krabicové PC nebo notebook?

Nemáte v BIOSu (asi v Integrated Peripherals nebo Advanced BIOS Features) nastaveno Wake-on-LAN?

sofrma*
hodnocení

kabel vede z venku do zařízeni a dále pokračuje do pc ...je to od internetových služeb od fofrnetu a instalaci mi dělal zřizovatel internetu, ale problémy se vyskytovali až později.

Windows dávám do režimu hibernace je to krabicové pc .

Kouknu do biosu a dám vědět

doplněno 14.05.16 12:32:

Do biosu jsem se díval a pošlu fotky co jsem tam našel ,ale pc když jsem vypnul a za 5 zapnul tak se zapnul normálně,je to až po nějaké delší době.

PC nejde zapnout (záhada) #3
PC nejde zapnout (záhada) #4
ctenar*

Fungovalo to předtím a začalo to dělat najednou?

Vypadá to na nějaký problém s probouzením PC z té hybernace.

Můžete ještě poslat z BIOSu to menu Power Management a Green Power?

Podívejte, kde v těch 2 zaslaných obrazcích výše najdete Wake-on-LAN (Onboard LAN controller, LAN option ROM, IO Devices).

Víte, co je to za model základní desky? Ať se můžeme podívat do manuálu a nemusíte sem pořád posílat fotky.

doplněno 15.05.16 06:57:

V Ovládacím panelu si v Možnostech úspory znovu nastavte tovární hodnoty.

Vypínáte PC z menu Start nebo tlačítkem na bedně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]