Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt?

Od: jarda22* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, prosil bych poradit od zkušených, protože už jsem zkusil vše co mě napadlo a co jsem našel na netu ale nic nepomohlo.Myslím že tohle bude celkem slohovka, takže předem dík všem co dočtou až do konce.

Takže co se stalo : Hraji si hru když se mi najednou sekne zvuk i obraz a nic nejde dělat/mačkat.Jdu reset pc a po načtení hlášky "spouštení systému windows" se objeví tento BSoD (viz obr.1) s chybovou hláškou nvlddmkm.sys.

Pár podobných bsod jsem už měl a pokaždé stačilo stáhnout novější ovladače na grafiku a bylo to ok, avšak tentokrát nepomohlo nic.Na nějakém cz forum z roku 2011 řešil týpek uplně ten samý problém.Zkusil jsem všechno co mu tam lidi radili :

1.Jakýsi návod přes příkazový řádek EXPAND.EXE nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys

2.stáhnout jiné verze ovladačů pro grafiku (ani origo z instal. cd pro grafiku nejeli)

3.Nainstalovat všechny aktualizace windows update

4.bod obnovení systému

5.Advanced SystemCare 6

6.Vyčistit case od prachu celou grafiku

různé video návody z YT atd...

Kernel dump mám nastavený správně a vždy při tom "selhání spuštění systému" (po tom jak se objeví daný bsod) vznikne na c:\\Windows soubor DMP (viz obr.2)

Diagnostika paměti atd. taky nic.

Šlo mi vždycky jen spustit systém v nouz. režimu/se sítí a když jsem ovladače odinstaloval a spustil systém obvyklým zpusobem tak se to rozjelo bez onoho Bsod, nicméně grafika byla pořád nepoužitelná, ani monitor mi to pořádně nechtělo najít, buďto psalo "výchozí monitor ..." nebo "monitor nepodporující technologii pnp na standardni graficky adapter ..." a pořád vidím na monitor takové malé červené čárky..

Četl jsem že by mohlo pomoct snížit "požadavky" na grafiku přes MSI afterburner, jenže bez těch ovladačů/bez správneho fungovaní grafiky mi to tu grafiku ani nenašlo...

Potom už zbývalo jen přeinstalovat win. a to také nepomohlo :|

Z monitoru mi vede VGA na redukci DVI a na grafiku.

Moje systém. parametry:

Grafika: Gigabyte nVidia GTX 560 Ti

Monitor: DELL U2412M 1920x1200

Základní deska: Gigabyte Z68XP-UD3 rev3.1 Z68 s1155 DDR3 SATA3

Procesor: Intel Core i5 2500K 3,3GHz s integ. grafikou

Zdroj: SEASONIC SS-500ET 500W

Když jsem zkusil monitor s grafikou přes DVI-d tak jsem měl rozmazaný obraz a při změně rozlišení se mi hodila jiná modrá smrt, takže přes DVI už to radši zkoušet nebudu:), napadlo mě ještě monitor dát na integrovanou grafiku jestli to pojede a tím potvrdit že je chyba v grafice, co myslíte?..Celý pc mám starý 3 roky, a za ty 3 roky se mi grafika přehřála cca 25-50krát (šla do bezpeč. režimu, a vypla pc)..Je asi dost možný že grafika tedy odešla, ale chtěl bych to vědět na 100%, protože jestli pujdu koupit novou a problém by pořád přetrvával tak by mě už z toho asi ***** :)

Omlouvám se za diakritiku/interpunkce a Neodbornou terminologii, nejsem ajťák. :)

Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt?
Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt? #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

5.Advanced SystemCare 6 - *smich* - tento program dokáže hodně zk.rvit - a když ho chcete odinstalovat, často vezme i nějaký registr s sebou a WIN jde do kopru...

Zkuste si spustit PC v nouzovém režimu on-line a odinstalovat ovladače grafické karty. Novou instalaci ovladačů přímo z webu výrobce GK.

doplněno 15.05.16 19:56:

Důvod poškození není stáří - mám jeden pc z roku 2002 (výprodejový kus) - stále funkční. Druhý NTB z roku 2005 - jsou tam teď WIN7 a běží bez potíží... třetí mám z roku cca. 2012 jako pracovní a nikdy jsem neměl problém...

Ono je lepší kupovat sestavu podle sebe a recenzí - ne akční komplet, kde jsou velmi nepovedené kusy HW, které ve výprodeji někdo sehnal, pak velmi výhodně prodával jako "akční kus".

jarda22*
hodnocení

Ten program jsem zkoušel ještě před reinstalem win...Jak jsem psal nová instalace ovladačů nepomohla, ani nejnovější, ani starší verze a ani z instal. cd od grafiky

joudic*

v tom pripade je mrtva, ja mel gtx 480, dokonce jsem ji po 2 letech vyreklamoval za novou kdyz umrela (artefakty a pruhy) a po roce i ta uplne nova odesla... tahle rada nebyla prilis ok (4x, 5x)

jarda22*
hodnocení

Těma artefaktama a pruhama myslíš takový vlnění monitoru? Jestli jo, tak je mrtvá protože poslední měsíc nebo dva mi to uplně bilo do očí jak se ten obraz vlněl, tak to asi bylo znamení že je něco špatně no.To nevadí i tak díky za příspěvek, mě stačí když budu mít potvrzené že je grafika mrtvá abych si šel pro novou a potom bylo vše v cajku, horší by bylo kdybych tohle dělala i nová, ale tak to by snad nemělo no)

televizorek
hodnocení

0x

A zkusil jste jít do stavu nouze a tam šipkou na "poslední známá konfigurace"? Pak entr. Kdyby to pomohlo, tak Vám poradím jeden bezvadný program v češtině - slunecnice.cz/... - zkoušela jsem ho s antivirem Kasperský, s Nodem, ale pozor, ne s avastem. Vynikající. Odviruje Vám pc. Klikněte na skenovat..

Pokud máte ještě nějaký dotaz, mám email dafina1@email.cz, odpovím.

jarda22*
hodnocení

Poslední známou konfiguraci jsem zkoušel několikrát, nepomohlo..a program na odvirovaní nepotřebuji, když jsem si přeinstaloval win a zformatoval disky.Díky.

pc*
hodnocení

0x

Zkusil bych zapojit integrovanou grafiku, jestli to taky dělá, pokud ne tak je to jasný.

Dále můžete v nouzovém režimu v protokolu událostí zjistit co způsobilo pád systému anebo nainstalovat program bluescreenview který vám to řekne taky.

jarda22*
hodnocení

Zapojit integ. grafiku jsem chtěl ale narazil jsem na jeden problém, na Case mám vstup na hdmi (viz.obr.1) ale na monitoru mám jen vga,dvi-d, a displayport.Tak nevím jestli když bych koupil nějakou redukci z hdmi na display port třeba jestli by to jelo jak má (viz.obr.2).

bluescreenview zkusím.Díky

Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt? #3
Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt? #4

mot
hodnocení

0x
Treba se jenom prehriva...nebo jiny kus hw to nemusi zvladat.
jarda22*
hodnocení

To je nepravděpodobné, všechno nasvědčuje tomu že to bude grafika, jen to potřebuji potvrdit něčím.

hodnocení

0x

Dobrý den, problém je někde v grafice, ať už softwarový nebo hardwarový, jestli se obraz vlněl, tak to nemusí nutně být tím, že odcházela, ale pokud se to hzačalo dít z ničeho nic, tak je celkem pravděpodobné, že nyní to má asi už za sebou... Důvodů, proč umřela může být hned několik, ať už špatná řada, nebo přehřívání nebo prostě jen vadný kus, co se časem takto projevil...

Integrovanou grafiku vyzkoušet nemůžete, protože jak jsem tak koukal, tak vaše základní deska nemá žádný video výstup, jedině skusit slot osadit jinou grafikou... Jinak, pokud se vám dělaly červené pruhy pro obrazovce, tak je pravděpodobně kaput...

jarda22*
hodnocení

Důvod proč umřela bude podle mne ten že byla stará 4 roky, většinou jsem se snažil hrát hry na max. detaily (na 1920x1200), jak jsem psal už se tak 30x přehřála(110○celsia+) ...Prostě už toho na ni bylo moc za4 roky.

Integ. grafiku na základ desce mám (viz foto 1) hdmi vstup,ale problém je že na monitoru není vstup na hdmi (viz foto2).Díky.

Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt? #5
Jak lze vyřešit tuhle modrou smrt? #6

jarda22*
hodnocení

Edit: nakonec jsem zjistil že celý pc mám 4 roky, nikoliv 3 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]