Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych si založt u poštovní spořitelny k účtu "svět odměn" kde sbíráte body a ty pak proměňujete za ceny atd., pokud to někdo zná, neporadil by mi, zda je to výhodné, případně zda se dá poté zrušit pokud by nebyl výhodný?
Mám dva účty a nevím zda založit jeden který platí pro oba účty nebo dva.
Děkuji, pěkný den
Pokud máte tak velké obraty, tak proč ne, body získáváte za běžný provoz, jak jste zvyklá. A jinak, všechno se přece dá zrušit.
Nevím, proč máte dva účty a z obou platíte poplatky a vedení účtu? Nebo máte on-line? Jestli můžete mít na každý účet zvlášť SO, nebo se to bude kumulovat nevím, zeptejte se na zákaznické lince, nebo osobně v poštovní spořitelně. Ten účet, který provozujete aktivně, nakupujete, platíte kartou, používáte převody apod., tak Vám samozřejmě přinese nejvíce bodů.
Mám senior účet, který je sám od sebe výhodný a Svět Odměn jsem si nastavila tak, aby všechny případné poplatky mě SO uhradil. Takže uvidíme, mám to nově. Kromě toho mám jiný účet zcela zdarma u jiné banky, pro jistotu.
Založením SO nic ale netratíte, nic Vás nepenalizuje, jenom si spoříte body, které byste nevyužila. Je to na Vás.
Děkuji za informace od vás.
Chci se zeptat jak to máte na mysli, že odměny máte nastavené tak, aby všechny případné poplatky SO uhradil?
Pokud získám za měsíc např. 5 bodu = 5 Kč, automaticky mi to může připsat na účet?
Děkuji
Nene, peníze jako takové Vám na účet nikdo nedá. Jestli máte běžný účet a třeba máte zaplatit za měsíční vedení a služby s tím spojené třeba 65 korun, tak si je můžete tímto příkazem odmazat, pokud je ve světě odměn máte naspořené. Třeba máte 150 bodů, tak Vám budou odepisovat dva měsíce a kousek, dokud tam ty peníze budou. Už si to nepamatuji, jestli to jde jenom na ty dva měsíce, a zbytek bude čekat až si zase naspoříte na celý měsíc.
Vše si nastavíte přímo ze stránek světa odměn, máte tam již přednastavené návrhy a některý si zvolíte. Je to velice jednoduché, nebojte se toho.
doplněno 09.05.16 22:02:Je to služba, která Vám dá nějaký bonus, ale zase ho musíte někde utratit /možná tam je i charita/. Prostě se zaháčkujete, objednáte si nějaké produkty - služby u ERY a za to dostanete body. Ale tím, že máte ten produkt, tak ho využíváte a zase bance přinášíte svoje peníze. Je to kolotoč. Ale při troše opatrnosti se s tím dá ušetřit. Jak se říká ,,nechci slevu zadarmo,,
Tak mě to dnes nedalo a podívala jsem do účtu.
Příklad:
1/ Posílala jsem synovi nějaké peníze. Má účet též u Ery. Tato transakce je zpoplatněna 2Kč. Ve světě odměn mě naskočily dva body za tuto transakci, tudíž operace proběhla bezplatně.
2/ Za vedení účtu se měsíčně strhává 34 bodů. Když budete mít 68 bodů volných, můžete mít tuto platbu odpuštěnou.
Atd. - body tedy můžete užít na hodně poplatků související s vedením účtu, karet...
Jinak, když si naspoříte nějaké body, tak je vlastně již od 1 bodu, můžete převést jako peníze na Vaše stavební spoření, penzijní připojištění, životní pojištění, doplňkové. To je asi co jste chtěla vědět, přeměna na peníze.
Díky, chtěla bych se ještě zeptat, kdy tam ty body naskáčou? Včera jsem měla nějaké příkazy a dnes se mi nic nepřičetlo.
Děkuji
Podle toho, co je to za transakci, je to totiž různé. Například: od 2 dnů do 10 týdnů. Hypotéka třeba 600 bodů do 10 týdnů po uzavření, trvalý příkaz, SIPO, platby kartou do 2 dnů po zaúčtování transakce, čerpání kontokorentu do 4. dne následujícího měsíce.
Ty příkazy by měly být do 2 dnů. Pokud byly bezhotovostní tak až po třetí transakci do dvou pracovních dnů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.