Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovo ethernet

Od: luky2 odpovědí: 4 změna:

prosím poradil byste mi někdo co znamená slovo ethernet? prosím nějak polopatě kdybyste mi to někdo vysvětlil.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

1x

ethernet = skupina standardů, které popisují, jak propojit několik zařízení, aby si mohly zasílat zprávy

Standardy obsahují jak popis fyzického propojení (kabely, radiové spojení, modulace, parametry elektrických signálů, ...), tak formát předávaných zpráv a očekávaného chování zařízení.

Jinak vlastní slovo = ether (éter) + net (síť)

Éter, si fyzici v minulosti mysleli, je médium ve vzduchu, které umožńuje šíření radiových vln ("vysílání", bezdrátový přenos dat).

První standard ethernetu propojil zařízení vzduchem radiovými vlnami (tedy ne kabely) a proto ten způsob (standard) vynálezci pojmenovali "propojení ("síť") vzduchem".

fiser22*
hodnocení

0x

Jednoduše by se dalo říct že je to ta fyzická síťová část u vás za routerem - Ethernet je především standard propojení síťových prvků - kabely, konektory, optiky

fed
hodnocení

0x

ethernet je podle mě drátové připojení k internetové siti přes pevnou linku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, viz odkaz to máte (i s lopatou) . Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]