Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umí calc otevřít tabulku dělanou v excelu?

Od: helllen* odpovědí: 3 změna:

Umí calc otevřít tabulku dělanou v excelu? Jde mi prosím o to, když mám tabulku s koncovkou .xlsx a nebo .xls a pošlu ji někomu, kdo má na pc openoffice calc... půjde mu to otevřít?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, půjde to.

scv®
hodnocení

0x

Ano, umí. Pokud tedy jde o nějakou obyčejnou tabulku bez pokročilejších funkcí nebo maker, pak by asi nastaly potíže (nepoužívám, nemám vyzkoušeno). A pokud možno, ať je to spíše jen .xls a .doc místo .xlsx a .docx, některé verze "nemajkrosoftích" kancelářských balíků s tím mohou mít potíže, zvláště pokud někdo používá několik let staré verze.. Používám OpenOffice / LibreOffice již několik let a zatím jsem s nekompatibilitou problémy neměl. V opačném směru je to o poznání horší :)

hodnocení

0x
Půjde, ale nějak nechápu, proč to radši nezkusíte. Pokud by šlo o data se kterými se dál nemusí pracovat, je možnost exportovat to do pdf.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]