Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Disketovka je nějaká divná Když se PC zapíná,tak se spustí disketovka a začne dělat rámus.Občas se už spouští i během chodu počítače.Hl. problémem je,že když tam vložím disketu,pokaždé ji chce formátovat.Když už vložím zformátovanou disketu na mém PC do mechaniky,tak je to v pohodě,ale jakmile si přinesu disketu třeba od kamráda,tak už zase chce formátovat.
Nevíte co stím?Díky
Udělal bych asi tohle:
- v biosu disketovku vypni- hned první menu a disketovku na none
- tím pádem to nebude na disketovku sahat- zdá se že jde do kytek a špatně čte, možná by stačilo ji vyčistit (proto ty zvuky)
- až budeš zase instalovat pc tak buď disketovku zapneš a nebo přepneš v nastavení disku SATA mode z AHCI na compatible nebo ide. Tím by bylo vše vyřešeno
Víš co, udělej tedy co psal Maverick. Zakaž disketovku v BIOSu a až ji budeš při instalaci Windows potřebovat, zase ji povol.
ahoj, to se uz jen tak nevidi, aby nekdo mel disketovo mechaniku... ma ten kamos i ty USB?
A jinak co se tyce ty mechaniky,. Dela to s kazdou disketou, ktera obsahuje data a neni naformatovana?
Ja osobne bych ji zkusil na jinym PC, pokud bude delat to samy a tak bych zjistil kde je chyba. Jestli v mechanice nebo v PC.
Pak napis a uvidime co dal...
No já nevím, a asi to ani řešti nebudu,mě jde hlavně o to,že když budu instalovat Windiwsy,tak tam musím dát během instalace disketu(tu to formátovat nechce,protože je to běhenm instalace) s ovlaači(nevím k čemu)podle všeho k sATA, na disketě je psáno:
G72-VASA040
VIA SATA RAID Driver
For VT6420/VT8237
Disk 1of 1
Disketovka se vkládala u W95, W98 a tím se vytvářela v průběhu instalace "spouštěcí disketa". Když pak bedna klekla, dal se restart a vložila se hned disketa do A: a odtud so všechno načetla - tam bylo všechno pro spuštění W95, W98.
Ahojas Troja
Teď jsem tě akorát moc nepochohpil Co to má společnýho s mím problémem?
já bych tu disketovku rád vyndal,ale jde o to,jestli bez ní pofrčí můj PC a co by se dalo udělat s těma ovladačema na disketěš
stou SATA.dík
Disketovka se ti hodí maximálně když potřebuješ v průběhu instalace Windows nainstalovat i ovladače na SATA atd. Pokud ti ale řadič nejede v AHCI modu a žádné další ovladače tam dávat nemusíš, te ta disketovka celkem bytečná.
Hele,sry,ale co je AHCI mod,to fakt nevím no jinak ovladače zvuku,grafiky,atd mám na CD,akorát SATA je na disketě.Tak kdybyste mi někdo poradil co stím.díky(zase kdybych to dal na CD,tak to nebudu moc instalovat během instalace Win,protože mam mechaniku jen jednu.)
Myslel jsem si to, ale ony nejdou nainstalovat? Nebo zkopírovat do adresáře - udělat si Adresář třeba "Via Raid" přímo v Program Files a tam je zkopírovat. Chápu, že při startu se načítají z A: , ale není nadisketě nějaké exe, com?
doplněno 01.11.08 11:11:A po instalaci tu disketu vydáš a víc jí do A: nedáváš.
nn,nic takového tam není.je to asi tak,jak píše spider.Když instaluju win,a když dám specifikovat zařízení,nebo něco takovýho(hnedka na začaátku, F6),a když to dám ještě jednou ,tak to pak po mě bude chtít disketu a bude to instalovat ty ovladače.dík
Takže problém je v tom, že když je vše nainstalováno, tak je to OK. Vypneš PC OK - Zapneš PC OK , ale při zapínání chrastí A: nic víc a nic míň (a disketu v A: nemáš), což dělá mně taky, ale je to jenom málo, jen si mňoukne a po tu dobu svítí kontrolka na A:. = vyřešeno
Další problém je v tom, že když vložíš jinou disketu do A: tak ji chce bedna hned formátovat , i když na ní máš jiná data která chceš použít?
tak tady končím, to už bude asi v nějakém nastavení v Biosu a to je otázka porovnávání.
doplněno 01.11.08 11:27: Takže konečný problém je v tom, že když vložíš jinou disketu do A: tak tu disketu chce bedna hned formátovat, i když na ní máš jiná data která právě chceš použít?
Je tady někdo,kdo by mi poradil stím,co udělat s jednou blbou disketou,na který jsou ovladače?Jak to mám udělat,kdybych neměl disketovku?dík
U SATA řadiče změn nastavení v BIOSu z AHCI na něco jako Native IDE. Dále zruš nastevení disketovky na None. Odpoj disketovku.
o.k.,o.k.,to nastavení snad nějak změním,akorát jak teda budu instalovat ovladače? dík(ještě bych se chtěl zeptat pod jakým podmenu je to nastavení AHCI.)
No jak nainstaluješ operační systém, je zpravidla nutné nainstalovat ovladače dodané k základní desce, grafické kartě atd. To se provádí přímo z Windows. Drivery bývají dodávány na CD spolu se zařízením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.