Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit.
Mám tiskárnu HP PHOTOSMART 2575 a zjistil jsem z uživ. manuálu k tiskárně, že lze tisknout pomocí bluetooth.
Mám mobil ALCATEL ONE TOUCH - model 9007 X a chtěl bych právě tisknout dokumenty z tohoto mobilu přímo do tiskárny bez zapnutí PC.
Poradíte mi co potřebuji(nějaké speciální zařízení od HP)?
V příloze přikládám konfigurační stránku sítě HP.
Děkuji za odpověď.
Potřebujete jen do telefonu stáhnout aplikaci, která tisk umožní. Dobré a univerzální jsou Print Hand nebo Print Share. Jsou ale placené, proto doporučuji stáhnout free verzi která umožní vitisknout pouze zkušební stránku a ověřit funkci aplikace s telefonem / tiskárnou. Aplikace pak umožňuje jednoduchým způsobem tisk dokumentů, fotografii, textu SMS, obsahu kalendáře atd...Aplikace podporuje nepřeberné množství tiskáren a různých propojení (USB kabel, Bluetooth, Wi-Fi)
Děkuji za odpověď.
Tedy pokuď jsem to dobře pochopil, tak musím koupit jakýkoliv bluetooth příjímač a vložit do usb tiskárny a pak pouze stáhnout nějaký proram do mobilu a můžu již tisknout...
Existuje nějaká spolehlivá aplikace zdarma?
Myslel jsem si, že bluetooth tisk funuje tak, že např. na tabletu otevřu aplikaci email od seznamu a následně si vyberu v této aklikaci přílohu a kliknu na tisk.
Tiskárna snad bluetooth má? Pokud ne tak jakýkoliv "přijímač" to nezvládne, musí být přímo určen pro tiskárnu, ty jsou přehnaně drahé, nebo je pár obyčejných levných co to umí taky (ověřeno zkusmo). Z telefonu / tabletu bez aplikace lze tiskonout pouze fotky nebo screenshooty (ty musí být převedeny do formátu jpg, neboť screenshoot je uložen do formátu bmp). Lze na google play stáhnout aplikaci i přímo pro HP, ta je možná zdarma.
A jak zjistím, že tiskárna bluetooth má?
Když dám hledat zařízení bluetooth v okolí, tak mi to nic nenajde.
A podle přiložného obrázku viz nahoře(konfigurační stránka sítě HP) je adresa zařízení bluetooth: 0000000 -tedy bluetooth není umístěn v tiskárně?
Děkuji za odpověď.
Pokud je pravda co lze dohledat na internetu, tak tiskárna bluetooth nemá zabudován, potřebuje připojit Bluetooth adaptér do USB. Ten ale asi nemáte.
Ne bluetooth adaptér nemám.
Dá se ještě koupit a kde a za kolik?
...Ono to nakonec vypadá, že bude lepší tablet vždy připojit po kabelu do pc a potom stáhnout např obrázek(email) z tabletu a potom následně vytisknout. Nemyslíte?
Nebo jak nejlépe vyřešit tento problém?
mám vyzkoušeno, že některé levné (do 300Kč) Bluetooth USB adaptéry to umí, ale nedá se to při výběru poznat, já to zjistil náhodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.