Nejste přihlášen/a.
Mám připojení na internet přes Wifi poskytovatele. Teď se mi vyskytl problém.
Internet celý den třeba od ráno do 17:00 běží v pořádku a ping je třeba 20 - 30 ms
Ale poté někdy skáče ping vysoko třeba i 500 ms.
Zjistil jsem také, když dám ping na anténu na střeše, tak je normálně ping 3 ms, ale při těchto problémech roste třeba na 350 ms.
Na co by mohl tento problém ukazovat? Může se jednat o rušení Wifi antény?
Předěm děkuji za rady.
Zkuste si instalovat malý jednoduchý prográmek NetStumbler a spustit ho. Podívá se na všechny WiFi v okolí, které můžete zachytit. Možná najdete v sousedství nějakou hodně silnou, nebo víc wifi na vašem kanálu, které pak se vzájemně ovlivňují a také vás. Podívejte se také na průběžnou sílu signálu, jestli kolísá nebo dokonce vypadává. Samozřejmě i sílu okolních, jestli některá ostatní nepřehlušuje. Což není řešení, ale pouze jeden ze způsobů jak se podívat co se v bezdrátoré síti v okolí asi tak děje.
Použijte prográmek Ping Terminal slunecnice.cz/... . Neinstaluje se - jen spustí. Ukáže vám ping každého skoku i trasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.