Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení přes Wifi - vysoký ping ve špičkách

Od: lubomir* odpovědí: 3 změna:

Mám připojení na internet přes Wifi poskytovatele. Teď se mi vyskytl problém.

Internet celý den třeba od ráno do 17:00 běží v pořádku a ping je třeba 20 - 30 ms

Ale poté někdy skáče ping vysoko třeba i 500 ms.

Zjistil jsem také, když dám ping na anténu na střeše, tak je normálně ping 3 ms, ale při těchto problémech roste třeba na 350 ms.

Na co by mohl tento problém ukazovat? Může se jednat o rušení Wifi antény?

Předěm děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Zkuste si instalovat malý jednoduchý prográmek NetStumbler a spustit ho. Podívá se na všechny WiFi v okolí, které můžete zachytit. Možná najdete v sousedství nějakou hodně silnou, nebo víc wifi na vašem kanálu, které pak se vzájemně ovlivňují a také vás. Podívejte se také na průběžnou sílu signálu, jestli kolísá nebo dokonce vypadává. Samozřejmě i sílu okolních, jestli některá ostatní nepřehlušuje. Což není řešení, ale pouze jeden ze způsobů jak se podívat co se v bezdrátoré síti v okolí asi tak děje.

mot
hodnocení

0x
Pokud pri problemech roste ping i na AP/router co mate na strese(antena je kus kovu, ta ping neumi), pak bych to videl bud na problem routeru, nebo vasi vnitrni site- dalsich pripojenych zarizeni k tomuto routeru.

hodnocení

0x

Použijte prográmek Ping Terminal slunecnice.cz/... . Neinstaluje se - jen spustí. Ukáže vám ping každého skoku i trasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]