Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění počtu připojených uživatel na router

Od: pilott* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,mam zarizeni D-link Di-524 a přes wifi mam pripojena dve Pc. a potreboval bych radu,jak zjistit,zda neni obcas pripojen nekdo nezadouci! jinak sit je zabezpecena. diky za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tosi*
hodnocení

2x

Hodne zalezi na tom, jak mas chytre zarizeni a jak ho mas nastavene. Pouzivas DHCP nebo mas vyfiltrovane MAC adresy? Ve druhem pripade me nenapada jak to zjistit jinak nez nahodou, kdyz budes mit sitovy konflikt. U DHCP by se mohly logovat naposledy prirazene IP adresy, ale porad mi to neprijde jako idealni reseni. Vzhledem k cene zarizeni si myslim, ze to nemuzes nijak spolehlive zjistit.

pilott*
hodnocení

DHCP pouzivam. myslel sem si to,ze je to problem zjistit. no nic,budu uvazovat o routeru s lepsim zabezpecenim... :) diky

Pokud vím, je to vidět přes webové rozhraní routeru.

Tak, tak. Tenhle router si nepamatuji konfiguraci,ale určitě tam bude vidět které adresy přidělil router. Bude to buď přímo pod LAN a nastavení DHCP a nebo to bude například v system tools popř logs (je to tak u routerů ostatních)

tomh*
hodnocení

0x

Já jsem DHCP zrušil, a na mým Linksys jsem použil šifrování WPA2 a k tomu ještě síťový klíč, což je moje rodné číslo...myslím si, že by to nikdo přelousknout neměl..

WPA2 je supr, ale vypnuté DHCP ti je nanic, tedy pokud jsi nezměnil rozsah sítě a default adresu routeru ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]