Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůžete s propojení nefunkčního monitoru?

Od: cecil7 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem, potřebovala bych poradit s propojením zřejmě nefunkčního monitoru u notebooku HP Probook 4740s...syn nám vylil na zavřený notebook pití a to zateklo dovnitř...notebook se začne spouštět, je slyšet že pracuje, ale obrazovka je černá...napadlo mne tedy (protože tam mám věci které jsem nestihla zazálohovat) že bych propojila ten "nefunkční" s novým a skrz obrazovku se ve starém pc pohrabala a věci si ještě zazálohovala...takže má otázka zní zda to vůbec jde? zkoušela jsem to udělat přes hdmi kabel - nejdřív mě to napadlo propojit s televizí, ale psalo to nelze nalézt signál...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte nastavit vstup televize na HDMI...při zapojeném kabelu...některé TV mají více vstupů HDMI + plus nějaké další...o jaký typ TV se jedná? Jinak můžete zkusit napojit notebook na jiný monitor buď taky přes HDMI nebo DVI kabel... Pokud to nepůjde, vyndat pevný disk z notebooku a připojit k PC, třeba přes USB

doplněno 28.04.16 14:00:

Třeba pomocí tohoto boxu alza.cz/... Sám tak využívám 2,5"HD už delší dobu...

doplněno 28.04.16 14:07:

Ten HP Probook 4740s asi nemá DVI ale analog (15 pin), takže patřičnou šňůru a další monitor s analogovým vstupem, ale raději použijte to HDMI. Špatný notebook s novým notebookem nespojujte...(tak nějak jsem to pochopil z otázky) pouze špatný s jiným monitorem nebo TV...

hodnocení

0x

Přestante laborovat s monitorama a zalohovanim a okamzite vyndejte HDD z notebooku (abyste teda ta data mela doma) a notebook co nejrychleji odneste na vycisteni, nebo nebude za chvili co opravovat ! A to myslim smrtelne vazne. Tady mate videonavod, kde v case 0:50 vyndava disk ->

Ono neco jineho je vylit trochu do klavesnice a neco jineho je odrovnat si tim monitor...

cecil7
hodnocení

dle tohoto návodu jsem nb kompletně rozebrala a zjistila že tekutina zatekla i dovnitř pod klávesnici...ale právě nevím jestli je odrovnaná deska nebo monitor, ale dle toho že se nb spouští, slyším i větrák tak myslím že se jedná o rozbitý monitor...jsem trochu analfabet v tomto, ale na HDD se ukládají fotky atd? když si udělám složku na ploše, nahážu tam věci a pak bych přendala jen HDD tak to v jiném nb najdu? děkuji za odpověď :)

HDD obsahuje vse co je v PC. Je to vas disk c:\ pripadne i d:\ , pokud je harddisk rozdelen na vice oddilu. Takze jestli si udelate slozku na plose, nebo v dokumentech, nebo v program files, ci windows je uplne jedno, protoze kdyz vyndate disk, vyndate jej uplne se vsim, vcetne operacniho systemu, programu, filmu, pisnicek, proste vecko :) Kdyz jej pak zapojite do jineho PC, tak zalezi na tom, zdali jej pripojite jako hlavni disk, z ktereho se ma nacist system (to by nabihal vas polity system a na plose by byla vase slozka) a nebo jej pripojite jako vedlejsi disk (pomoci toho usb supliku) a to potom nabiha stary system, kde na plose samozrejme nic neni a vy se musite proklikat na druhy disk D:\ do slozky USERS, tam najit svuj ucet a uvnitr slozku PLOCHA (desktop). Nehlede na to, ze kdyz pripojite disk jako hlavni k pocitaci, ktery ma jinou hardwarovou konfiguraci (jiny procesor, jinou zakladni desku, ..) tak se zacnou jeste doinstalovavat ovladace a ... no tohle se proste nedela :) je to jen nouzovka.

cecil7
hodnocení

super, děkuji za odpověď :)

HDD jsem vyndala a dala do fungujícího nb, nicméně mi to napsalo, že buďto není HDD přítomen, nebo je zničený...má cenu zkoušet ještě to externí připojení? přeci jen ten HDD nevypadal úplně stejně jako původní a tekutina se vylila na opačnou stranu, ale zase oba nb jsou HP Probook jen jiné typy...

To je tim, ze jsou to rozdilne typy notebooku, cili rozdilne soucastky a tak to hlasi to, co to hlasi. Nebojte. Veskera data jsou v poradku. Nechte vycistit (vysusit ci spise ultrazvukem odbourat korozi) ntb a pak vlozte HDD zpet. Pokud potrebujete pracovat s daty drive, poridte si onen ramecek, nebo tzv redukci ATA to USB ,pomoci ktere pripojite disk, ktery se pote zobrazi stejne jako flash disk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]