Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Poradíte mi prosím někdo s problémem mezer?Už poněkolikáte,když odešlu nějakou reakci zde na poradně,tak se mi mezi slovy dělají velké mezery,přestože při psaní je nemám.Když pak kliknu na opravit,tak se to otevře a mezery jsou normální.tudíž není co opravit.Jenže po odeslání tam zase jsou.Děkuji.
Teď se to odeslalo správně ale před tím 2x chybně.
Dobrý den, mohu poradit jen "klasiku". Zmáčknout 2x F5, vyčistit si prohlížeč od cookies a jeho mezipaměť nebo to zkusit i v jiném prohlížeči. Pokud nic nepomůže, tak to prohlásíme za chybu zdejšího editoru - třeba to bude zítra zase OK. Zdravím!
doplněno 26.04.16 14:18:Nic si z toho nedělejte. Já zase píši stále ob řádek a nemohu to v editoru změnit (i když jsem to tam zkoušel).
doplněno 26.04.16 15:54:gamapolis - nemáte zvětšenou či zmenšenou stránku? Myslím, přes Ctrl a + či Ctrl a -.
Normál je přes Ctrl a 0. Nebo se podívejte na velikost písma v nastavení prohlížeče.
Ovšem, nevím, jestli by to mělo vliv na to psaní.
Bene ,cookies a mezipaměť jsem smazal,jen jsem to zapoměl napsat.Ale jiný prohlížeč zkusím,teď ještě píšu přes Firefox.Ono to někdy dělá,někdy ne.Ale divně to vypadá,jako bych neuměl udělat mezeru,ale to ještě zvládnu.
Bene,stránku zvětšenou mám.Ale to už mám od začátku registrace na poradně,což je 2 roky.A dělá to až teď,a jenom někdy.Když píšu,je to OK,ale když to odešlu,tak jsou tam mezery.Když to chci opravit,není co, protože se to načte správně.Ale admin napsal,že moje příspěvky se objevují správně,tak to bude u mě.Ale hlavní je,že ostatní to čtou bez mezer.Ono to vypadá dost divně.A zajímavé je,že ty mezery nejsou za každým slovem,ale tak 50/50.Někde jsou slova v pořádku a pak je zase třeba za sebou 5 slov s dvojnásobnými mezerami.
Při psaní je nemáš, v příspěvku taky ne. Takže zřejmě nějaký problém se zobrazením u tebe.
►►►►►
Bene ,cookies a mezipaměť jsem smazal,jen jsem to zapoměl napsat.Ale jiný prohlížeč zkusím,teď ještě píšu přes Firefox.Ono to někdy dělá,někdy ne.Ale divně to vypadá,jako bych neuměl udělat mezeru,ale to ještě zvládnu.
Dobrý den.Buď jak píše Lego,nebo- soubor→odeslat odkaz(otevře se mailový klient,musíte mít nastavený).Příjemce pak klikne na odkaz,který dostane mailem a otevře se mu přímo ten obrázek.
Dobrý den.Jak už bylo zmíněno není to asi píseň,ale skladba,kterou složil Karel Vágner.Mě to připomíná hudbu ze seriálu Sanitka.Taková hlavní píseň je tam Můj čas,ale je tam plno jiné muziky.Třeba když mají ty výjezdy sanitkou,tak něco takového tam hraje.
Ano to obnovení systému by mohlo pomoci.Dejte vědět jak to dopadlo.A na co,že jste to klikl,že se to takhle zmrskalo?
Tak ho zkuste odinstalovat,což už jste udělal a nainstalovat nějakou starší verzi z odkazu.Zkoušel jste to vyčistit Ccleanerem a projet antivirem?
A když pomohl restart,tak se nedostanete na lištu hlavní nabídky?Co se stane,když po restartu kliknete na ikonu Firefoxu?
Dobrý den.A nepomohlo by obnovit původní nastavení?Nápověda→technické informace→obnovit aplikaci Firefox(napravo).Nebo nainstalovat starší verzi Firefox.
Dobrý den.Přikláním se k těm vepřovým nebo kuřecím řízkům.Nebo koupit kuře,posypat grilovacím kořením a upéct.(Grilovací koření rozmíchat s trochou oleje a potřít).K tomu nějaký zeleninový salát a brambor.
Dobrý den.Nejlepší asi bude ,když Vám to v sevisu odblokují.Dělají to asi v každém.Jen pro příklad:
Dobrý den.Mám telefonní číslo zaregistrované na bráně Vodafonu.Když z něj pošlu SMS na moje číslo,tak mě přijde SMS,jako bych jí posílal sám sobě.Ale pokud pošlete SMS ze svého telefonu na svoje číslo,tak Vám samozřejmě také dojde.
►►►►►
Čtenář to vystihl. Ono je to viditelné víc nebo míň podle nastavení stránky. Teď jsem na to koukal v telefonu a tam to je patrné opravdu hodně.
Asi to bude opravdu jen u mě,jak je vidět.No v nejhoším,mě to nevadí,hlavně když to ostatní vidí správně.Ještě se v tom pošťourám.Díky.
Musíš psát za každou interpunkcí mezeru, jinak nebude ve věte dost slov (mezer), ve kterých se lámou řádky. Pak skončíš se třemi dlouuuuuhými slovy na řádku, jedno na začátku, druhé na konci a třetí bude samo uprostřed daleko od těch krajních.
V místě zelených šipek jsi neudělal při psaní MEZERU.
Čtenář má pravdu, chybí Vám mezery za interpunkčními znaménky.
Za čárkami a tečkami.
Řádek se pak nemá jak zalomit a zdejší systém si s tím pak "poradí po svém".
Dalším důvodem je, že se zde odstavce zarovnávají do bloku.
Pokud Vám na konci řádku vyjde delší slovo, zalomí se do dalšího řádku
a mezery mezi slovy předchozího řádku se roztáhnou.
Ano, za každou čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem
(prve jsem asi nějak "spěchala" a neuvedla všechna znaménka).
Mám tomu rozumět tak,že na konci věty ukončené tečkou,mám udělat mezeru?A totéž za čárkou ve větě?A Vy to tak děláte?Při běžném psaní si to asi ani neuvědomím a budu vše opravovat.
Samozřejmě. A za otazníkem a vykřičníkem apod. je taky mezera. Ano, děláme to všichni. Mě překvapuje, že to někdo může nedělat.
Dělalo to vždycky. Někomu jsem před pár měsíci odpovídal na ten samý problém, ale už to nemůžu najít.
Asi jsi do teď měl štěstí, že píšeš krátká slova a tak to po rozlámání nevypadalo tak špatně.
Psaní mezer za interpunkcemi je základ psaní na počítači.
Třeba ve wordu jsem psal mnohokrát různé dopisy. A nikdy jsem nedělal mezeru za interpunkcemi a vytisklo se to vždy v pořádku. Zkoušel jsem to teď s mezerami a vypadá to hrozně a hrozně se to i vytisklo. Přiznávám,že to slyším poprvé, že se to má na počítači dělat takto. Ale beru to na vědomí. Díky za rady.
Když máte relativně malé písmo vzhledem k délce řádku, tak se na řádek vejde dost slov a zbylý volný prostor se rozdělí do těch mnoha mezer.
Kdybyste v tom dopisu ve Wordu výrazně změnil velikost fontu, tak byste mohl pozorovat, jak se začínají objevovat díry a jak se písmenka ve slovech některých řádků vzájemně vzdalují od sebe, jak se Word snaží aby neměl na řádku obří díru.
V tom Wordu musíte mít nastaveno zarovnávání na obě strany, stejně jako je zde na Poradně.
Děkuji za vysvětlení. Teď jsem si přečetl článek na internetu, který potvrzuje co píšete. Píše se v něm také, že tímto nešvarem , který praktikuji já, trpí mnoho lidí, a to včetně firem na svých oficiálních tiskopisech. No budu se snažit předělat, ale musím říct, že v tomto krátkém příspěvku jsem se musel 3x vracet a opravit.Zvyk je zkrátka železná košile. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.