Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hard Disk

Od: rulisekpetr219 odpovědí: 7 změna:
Zdravím. Mám notebook Lenovo G50-30. Normálně fungoval až do teď, kdy přestal pracovat HDD. PC ho nenačte (No Bootable Media), v BIOSu je Not Detected, ale po zapnutí PC běžně jede i HDD na zdroji. V jiném PC se normálně načte a zkousel jsem i do toho mého jiný Hard Disk a funguje normálně. Tak nevid8m chybu ani v HDD, ale ani v NTB (lenovo). Jde o SATA zapojení, kde může být chyba?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud je v pořádku nastavení bootování v biosu, a disk na jiném počítači funguje, tak je patrně chyba v zaváděcím souboru. Zkusit spustit systém opravou buďto z recovery oddílu (je na disku, pokud je pc bez cédéčka Win), nebo CD nebo flešky.

rulisekpetr219
hodnocení

V tom je ten problém, CD nemám a když chci spustit Recovery Mode, tak taky ukáže No Bootable Media. Jediné, co spustím, je BIOS. V nastavení BOOTování nemám nic na výběr či změnu, prázdno.

Tak napiš na Microsoft. Vypálíš si disk s operačním systémem a nainstaluješ.

Když noťas ten disk ani nenajde, tak z něj logicky nemůže nabootovat ani to recovery. To asi chybou zaváděcího oddílu nebude...

Já měl vlastně na mysli flešku...

lobogo
hodnocení

0x

Otevřít, rozebrat zespodu a pořádně povysávat - chyba v hardware, všude prasečinec ! A poběží to.

vojtal*
hodnocení

0x

Pokud je počítač v záruce, nevrtal bych se v něm a odeslal jej na reklamaci. Vojta, Lenovo Ambasador

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]