Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BOINC a úkoly

Od: pejo*
Zdravím,počítám pravidelně BOINC. Většinou medicínu. Mám dvoujádrový procesor. Jsou už 12 jádrové. U mě je to tak, že jedno jádro počítá a druhé mám pro práci. Čili procesor na desce nepočítá nic a počítá procesor na grafice. Kde na harddisku jsou ty počítané úkoly? Mám XP Home Edition. Nemám WIN 7. Tam je to jinak. Mám dva harddisky SATA. Nemůžu to najít. Skryté a systémové soubory mám odkryté. Děkuji za odepsání.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná se mýlím, ale já si vždy myslel, že práci dvoujádrového procesoru nelze uživatelsky ovlivnit, resp. pracuje s jádry tak, jak uzná on za vhodné. Pokud je samostatný procesor pro grafiku (na té kartě), tak bude jen pro grafiku. Hledat něco na HDD je asi zbytečné - bude to mezi procesorem, RAM a diskovou mezipamětí. Ovšem, třeba to někdo osvětlí a je to vše jinak. Zdravím!

pejo*
hodnocení

Zdravím,

s tím procesorem máte pravdu. Omlouvám se. Psal jsem to ráno a tak mi to nemyslelo. Správně mělo být, kolik počítá úkolů. Když chci pracovat s kompem, tak počítám jeden úkol. Pokud to počítá dva či více úkolů, tak se s kompem nedá pracovat. Je to zpomalené, seká se to apod. Procesor je vytížen na 100%. Ty úkoly jsou někde asi na hadru. Kámoš má WIN 7 a poslal mi screen. Dávám ho sem. Po dopočítání úkolu se stahuje nový ukol. Na serveru se to nepočítá. Odpojím se od netu a počítá to dál. Net slouží jenom při stahování úkolů a odesílání dopočítaných úkolů, jinak ho nepotřebuješ.

BOINC a úkoly
hm*

Kde jsou ve WIN data na disku, to nevím. Ale dost bych se divil bych, kdyby to nebylo ve všech WIN stejné.

Jinak těch dat je na disku celkem dost, u mě zabírají asi 350 MB (počítám dvě úlohy). Jsou to jednak ta data ke zpracování a jednak mezivýsledky (těch bude ale asi jen nepatrné množství).

Co se týká procesorů, tak v nastavení BOINCu mám mj. položku pro volbu, kolik procesorů (v %) na víceprocesorových strojích má BOINC používat a kolik procent výkonu z těch přidělených procesorů lze využít. Mám dvoujádrového dvouvlákového Atoma (takže jakoby 4 procesory) a pro BOINC nechávám 2 využitelné na 100 %. BOINC má ovšem minimální prioritu, takže je-li pro přidělené procesory jakékoliv jiné využití, BOINC mu dává přednost (resp. je omezován); jinými slovy, na výkonu PC prakticky nepoznám, že BOINC pracuje.

pejo*
hodnocení

Zdravím,

není to ve všech WIN stejné. Složku PROGRAMDATA nemám. Nemůžu to najít.

pejo*
hodnocení

Zdravím,

nenašel jsem to. Jinak posílám screen.

BOINC a úkoly #2
pejo*
hodnocení

Zdravím,

už jsem to našel. Cesta v XP je Documents and Settings - All Users - Data aplikací - BOINC. Dávám sem screen. Vyřešeno.

BOINC a úkoly #3
pejo*
hodnocení

Zdravím,

musel jsem program přeinstalovat a zasílám screen, kde je uvedena cesta.

BOINC a úkoly #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]