Dobrý den, prosim o informaci, zda je jakýmkoliv způsobem možné, aby mi na moje mobilní telefonní číslo přišla sms z mého mobilního čísla. SMS mně ode mne. Je to možné bez toho, aby muj mobil vzal někdo do ruky? Tzn. Přes nějakou sms bránu nebo sms email atd? Vedeme spor, kde protivník tvrdi ze mu přišly na mobil sms, ktere mu nepatří a přišly z jeho čísla. To znamena ze stejného čísla, na jake přišly. Odesílatelem byl tedy jako by on sám. Je možné, že by k tomu mohlo dojít a navíc nejakym nedopatrenim, ze to chtel odesilatel poslat jinam a nějak se spletl? Šlo prý o 2 sms. Děkuji za odpověď.
Dobrý den.Mám telefonní číslo zaregistrované na bráně Vodafonu.Když z něj pošlu SMS na moje číslo,tak mě přijde SMS,jako bych jí posílal sám sobě.Ale pokud pošlete SMS ze svého telefonu na svoje číslo,tak Vám samozřejmě také dojde.
jakozecoze
Děkuji, zpráva údajne neměla žádné reklamy ani upozornění, že jde o sms přes nějakou bránu. A jde o číslo t-mobilu. Zázračný omyl. Přijde mi zpráva ode mne a tváří se, že jsem si ji poslala sama a z mobilu.
Třeba taková brána poslatsms.cz tě nechá poslat SMS a při odesílání ti nabídne volbu jestli chceš připojit i vlastni číslo. Nebo poměrně rozšířený program Oskárek před prvním použitím vyžaduje abys do něj vložil vlastní číslo,ale záleží jen na tobě co tam zadáš nikdo to nekontroluje. Navíc ho můžeš bez problémů změnit po každé sms. Verze pro Java telefony navíc umožňovala posílat maily a jako mail odesílatele sis taky mohl vyplnit co chceš. Třeba ministerstvo úlevy.
Když máte zmeškaný hovor v době, kdy jste mimo signál, přijde vám SMS, kde číslo odesílatele je číslo toho volajícího, ale on SMS neposlal. Poslal ji operátor a číslo odesílatele si vyplnil. Technicky je možné tam v systému operátora vypnit cokoliv.
jakozecoze
Děkuji, myslíte tedy, že ty sms muže odeslat některý z pracovníků t-mobilu, nebo že na podobnem principu muže fungovat nějaka sms brána?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.