Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Přemýšlím o koupi NTB, patrně by se jednalo o Asus F540SA. Nejlevnější varianou je dvoujádro bez OS za cca 7500 Kč. Pokud bych si koupila variantu bez OS, bylo by možné si vypálit na jiném PC instalační CD nebo nahrát instalaci Windows 10 na flešku a následně OS instalovat na NTB? Za prvé, zda by to šlo a za druhé, zda by to v případě úspěšné instalace bylo legální. Nebo tzv čistá instalace je výhradně určena pro PC, na kterém bylo OS staženo? Máme doma PC s Windows 7, které chceme v nejbližší době rovněž upgradovat na Windows 10.
Díky za odpovědi
Martina
Dobrý den, pokud by se Vám toto povedlo, tak to bude nelegální. Pokud není zakoupena multilicence, tak je OS Windows určen jen pro jeden PC. Raději si trochu připlaťte a kupte si NTB s OS WIN-10. Také máte jistotu, že by tam měl fungovat. Zdarma je přechod na nový OS Windows tam, kde už je nainstalován ten starší.
Zdravím!
doplněno 21.04.16 10:49:mahtiel - manžel má pravdu .
Děkuji za rady, sice vyšší cena je trochu komplikací, ale raději si koupím NTB včetně OS Windows 10 Máme doma sice stolní PC, ale manžel, když něco nefunguje, tak mne obviňuje, že za tím musím být určitě já :D No jo chlap :D
Koukal jsem na ten váš vybraný model NTB a důrazně vás před zvoleným procesorem varuji.
Měl jsem podobný typ doma a letěl z báráku. Všechno co se nepohybuje nad 1800 bodů je nepoužitelné, seká se to, má to prodlevy a značně to znepřijemňuje život.
Zvláště bych se vyhnul procesorům které začínají písmenem N,což jsou ořezané atomy.
Když už budete v tom přidávání tak kupte něco s Pentiem 3825U nebo jakýkoliv i3, který těm N-kovým procesorům natrhnou zadek. Myslím, že kolem 9.000 se dá už něco pořídit stačí nastavit filtry na Alze nebo CZC.cz., taktéž bych se vyhnul značce Lenovo, poslední dobou je to tragédie, na poradně se nic jiného neřeší než Lenovo.
Ono za levný peníz moc na výběr nemáte, do 10.000 se dá sehnat i3 s Win 10 nebo W8.1 s upgradem zdarma na W10.
V nouzi nejvyšší by vzal nějaké Pentium N3700 nebo N3530/40, ale tam je výkon jednotlivých jader rozložen do 4 jader místo do 2 jader jako je tomu u i3, takže jednotlivé procesy mají poloviční výkon. (položka Single Thread Rating), ale je to zhruba ve stejné cenové relaci, takže bych to ani nekoupil.
P.S. Chtěl jsem sem dát zkrácené odkazy přes bitly, ale je to zakázané, tak tady máte takovýhle paskvil s odkazama. Snad je to po tom přepisování dobře a přeji šťastnou ruku při výběru.
Pro vás bude vhodný asi tenhle, skvělý poměr cena/výkon
Moc děkuji za odkazy, zaujal mne tento NTB s dotykovým displejem - czc.cz/... - nevíte, zda je operační systém 64bit? Moc se v OS nevyznám, ale předpokládám, že pro případné programování bude 64 bit asi lepší než 32 bit
EDIT: to HP, taky nevypadá špatně , proč kurňa CZC neuzobrazuje kolikabitový je OS?
Ano oba vypadají velmi dobře, myslím, že ani s jedním neuděláte chybu, zajímavé je že firma Intel v tom začíná dělat guláš a v tomto případě je Pentium malinko výkonnější než i3.
Mám loňský ASUS i3-3217U (práce je na něm svižná - předchozí celeron N2820 letěl z baráku) a je v něm nainstalovaný W8.1-64bit, pro bližší info bych ale kontaktoval prodejce - email/tel.
( Pokud byste náhodou měla 32 bit, můžete přeinstalovat na 64 bit, při zachování edice, tzn Home 32bit musí být nainstalována zase Home 64bit, ale ne PRO atd. - licence je platná pro 32/64 bit)
P.S ještě si je porovnejte takto:
proč kurňa CZC neuzobrazuje kolikabitový je OS?
V pravém sloupečku Technické parametry klikni na Specifikace výrobce a tam je to uvedené.
Tento notebook je W8.1-64
Acer ASE1-572P 15,6/i3-4005U/500G/4GB/DVD/W8.1
E1-572P-34054G50Mnii - Windows 8.1 64-bit - Intel® Core™ i3-4005U - 4 GB DDR3 Low Voltage Memory + N - 500 GB HDD + N - SD card reader - DVD-Super Multi DL drive + M-DISC ReadyTM drive - 15.6" HD Multi-touch LCD - Chipset none NB Chipset - UMA N - 802.11b/g/n + BT - Acer Crystal Eye HD webcam - 4-cell Li-ion battery - 3-pin 40W AC adapter - Iron IMR
Dobrý večer,
osobně bych si malinko připlatil alespoň na czc.cz/... , má hybridní disk pro rychlejší start systému, a hlavně má FullHD rozlišení. V této cenové kategorii jsou na tom notebooky s kvalitou velice podobně. Pokud je ještě někde k dispozici, či se dá objednat.
Ten hybridní disk (SSHD) je prakticky nanic. SSD funguje jen jako interní keš (cache) disku a pro uživatele je nepřístupná.
Je to uvedeno i v popisu: "Pro uživatelská data je určen 500GB SSHD pevný disk disponující též 8GB SSD částí pro zrychlení běhu operačního systému (tato část není dostupná pro uživatele)".
Více informací na Wikipedii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.