Nejste přihlášen/a.
Potrebuju poradit ktery program pro linux xubuntu mi umozni vytvorit bootovatelne usb se stejnym xubuntu. Zkousel jsem pouzit unetbootin a tvurce spousteciho disku, v obou pripadech netbook acer aspire one ukazal ze na usb neni operacni system a pokracoval v bootovani z pevneho disku. Existuje neco jako rufus (ktery je jen pro windows) pro linux? Neco co mi dovoli podrobnejsi nastaveni boot sektoru nebo jinych parametru.
Zkousel jsem to same iso ve windows xp na tu samou fleshku, boot a instalace v poradku. Ted pisu z toho netbooku z xubuntu nainstalovane z flesky vytvorene ve windows xp.
Jediný naprosto bezproblémový a vlastně jednoduchý způsob je v konzoli.
sudo dd if=[cesta k iso] of=/dev/sdX bs=4k
cestu k iso si doplníš sám, sdx-záleží pod čím máš flešku připojenou v systému. Celé to pak může vypadat takto:
sudo dd if=/home/suse/myappliance.raw of=/dev/sdc bs=4k
win způsob neporadím, protože již ms roky nepoužívám.
Dekuju za (pro me mirne obtizne) reseni pro linux, zkusim to zitra, vlastne uz dneska. Pro wokna je nejlepsi rufus, kvuli upravam pro starsi biosy a to ze je to gui, ne cli.
Síla i slabina linuxu je v zamereni na prikazovy radek, lidi co chteji prejit skonci na neexistenci gui aplikaci pro specificky ukol nebo zpusob ovladani. Rada na pouziti dd zabrala perfektne, ale ted budu muset mit dalsi zalozku v prohlizeci abych priste zase nehledal jak to vlastne ma byt.
Dekuji jeste jednou za efektivni reseni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.