Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký počítač a notebook?

Od: computer odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mohli byste mi poradit nějaký stolní počítač (tak do 30 000 Kč bez DPH) a notebook (cca do 20 000 Kč bez DPH)?

Jsem poměrně nenáročný uživatel a začínající "programátor" ale v novinkách se moc nevyznám. Potřebuji aby na nich bez problémů jely i nejnovější verze Autodesk AutoCAD a Microsoft Visual Studio. A stolní počítač by měl být schopný rozjet i novější hry typu MAFIA III.

Děkuji mnohokrát :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Jako začínajícímu programatorovi vám dám domácí úkol - naučte se vyznat v novinkách výpočetní techniky.

computer
hodnocení

Máte pravdu to bych se měl naučit, a proto se právě ptám zkušenějších :)

hodnocení

0x

Jak je napsáno dříve,musíte se orientovat sám. Určitě na tento typ aplikací nejde koupit stroj v akci supermarketu. Jen monitor na pořádnou práci v autoCADu múže stát 50 tisíc (s GK) + procesor, paměti, SSD disk. Zajít do prodejny a poptávat konkrétní sestavu, pokud možno ověřeného výrobce.

S nároky AutoCADu na monitor za 50tis...GK...atd bych to rozhodně nepřeháněl. AutoCAD zase tak extra náročný není a to ani při poměrně velkých výkresech. Slušné PC na AutoCAD se bez monitoru pořídí s přehledem za 14tis Kč..

V běžné prodejně PC Vám neporadí, protože houby vědí jak je daný SW náročný..Dnešní PC jsou na spoustu věcí až výkonově zbytečně předimenzované (jistě, nemluvím o hrách, ale o "běžné" práci).

Já mám v PC 16GB RAM, 8mi jádro...GK...A při běžné práci běží procesor na 5-15% výkonu...RAM 27%...zbytek volný..

hodnocení

0x

Rozhodně nepřeháním! Já u toho monitoru svého času seděl 10 hodin denně a to bylo 2x Eizo za pár desítek tisíc. Ale klidně ty výkresy můžete dělat na TV se vstupem pro PC a počítačem za 14 tisíc. Bavím se o každodenní práci, ne o hraní.

Ale no tak...já do monitoru koukám 8-12h denně...20 let..

A desítky mých kolegů také..., monitor za 50tis Kč nemá ani jeden z nás..

Ano,v časech CRT monitorů, jsem měl před sebou na stole (jako více mých kolegů) View Sonic 21", jehož cena byla cca 70tis Kč.

Kolega "tazatel" a možná budoucí programátor...si třeba také časem "našetří" na monitor za 50 a více tis...pokud nazná že ho potřebuje. Ale do začátků to opravdu není nutné.

hodnocení

0x

Na programování ve Visual Studiu, obzvlášť v případě větších databází a testování na virtuálních strojích, doporučuji jako naprosté minimum 16 GB paměti a disk typu SSD.

doplněno 20.04.16 12:43:

Na druhou stranu - pokud jste skutečně začínající programátor a spíše si budete hrát, tak by se dalo spokojit s polovinou paměti (eventuelně s výhledem na možnost rozšíření, pokud se časem tato potřeba vyskytne). SSD ale zcela jistě - to se dá ocenit i při ostatní práci.

computer
hodnocení

0x

Dekuji za odpovedi, myslel jsem, že koupe noveho notebooku je jen plánem do budoucna, ale mezitím to muj starý notebook vzdal, a vypadá to, že musím koupit nový.

Byl jsem v Brne v AutoContu a doporučili mi tento: alza.cz/... Co o nem soudíte?

P.S. omlouvám se za chyby v diakritice, píšu z kamarádova notebooku na slovenské klávesnici

computer
Dodatek: říkali že se dá doplnit o SSD disk

SSD disk je dnes vlastně nutností - jak kvůli rychlosti operací, tak pro lepší záchranu dat v případě pádu disku...

Doporučuji min. 256GB SSD - menší může dělat časem potíže ... nechte si před nabídkou výměny disku chvilku na porovnání parametrů - i v těchdo discích jsou velmi zásadní rozdíly!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]