Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš počítač je nechráněn!

Od: chatarka odpovědí: 5 změna:

Když mi synovec předával PC, řekl, že základní ochrana je bezplatná, ať se nestarám, že se automaticky aktualizuje.Teď mi tam naběhla nabídka Avast antivirus, zkuste lepší zabezpečení zdarma na 20 dní a pak se můžete vrátit. Na moje kliknutí, že souhlasím, se počítač restartoval. Vyběhla tabulka, kolik mám za jakou verzi zaplatit. Tu jsem zavřela. A nyní mám dole na liště, že Váš systém je NECHRÁNĚN. Platí to o pro to původní zabezpečení? Synovec je v daleké cizině a já počítačovej analfabet- důchodce si nevím rady. Co mám podniknout?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle me Avast funguje a jen zkousi lakat zakaznika.
Zkus EICAR_test na test.bezpecnosti.cz/... dle navodu.
Nic se Ti s PC nestane, jen otestujes funkci antiviru.

hodnocení

1x

po roce to chce jen vyplnit znovu mail a zase by to bylo zdarma. Vy jste chtěla přejít na placenou verzi (v omylu) a odmítla zaplatit, takže obrazně nemáte zřejmě nic. Avast odinstalujte a znovu nainstalujte a vždy klikejte na méně atraktivní tlačítko tj ŠEDÉ.

Po odinstalaci ke stažení zde: avast.com/...

Možná by to šlo i bez odinstalace, nemám vyzkoušeno.

chatarka
hodnocení

Já mám dojem, že se to jmenovalo jinak, že to Avast nebyl. Myslím ten původní , co tam byl roky a automaticky se aktualizoval. Jestli jsem ho tímhle činem nevyřadila z provozu?

myslím, že to Avast byl, jen teď má jiný design :) Ty hlášky a volby tomu odpovídají.

Jinak ano, myslím, že tím jste ho vyřadila ze hry. Zkuste si ho stáhnout znovu a nainstalovat. Tlačítka pečlivě čtěte a vybírejte ty šedá, zelená/oranžová jsou placená verze, tedy tam kde je možnost volby mezi dvěmi.

Pokud to nepůjde bude potřeba ho nejprve odinstalovat.

chatarka
hodnocení

Díky všem, hlavně pak za ten test. Avast zafungoval a oznámil, že "vir"zachytil . Takže ten standard, co je zdarma, ten tam je dál. Jen mi nejspíš chtěli vnutit něco placeného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]