Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz. Jde jiným programem, než ISO Busterem vytáhnout z origo CD XP "zavaděč instalačního disku Windows XP "? Ten zavaděč je ukrytý a normálně není vidět. Jde o soubor "Microsoft Corporation.img" a má okolo dvou KB. Bez něj se operační systém z média nenabootuje. Děkuji za zodpovězení otázky.
Zdravím,
chápete to správně. Stáhnul jsem ten soubor ve Vašem odkazu. Je to v příkazovém řádku. Nejsem 100% znalcem CMD. Občas ho použiju. Posílám slepený screen CMD. Děkuji za rady.
Vždyť to tam máš napsané, jak se to používá:
C:> geteltorito.exe //./E:> "Microsoft Corporation.img"
Použij zpětná lomítka (zde na Poradne nefunguji).
Poradna požírá některé znaky. Proto obrázek.
Zdravím,
děkuji za to, jak to má vypadat příkazovém řádku. Vím, že se pomocí CMD dá ovládat celý komp. Na příkazovém řádku jsem nevyrostl. Neměl jsem DOS či WIN 95 nebo 98. Jedu od XP. V mládí jsem neměl komp. Překročil jsem Kristova léta. Někdy to potřebuji vysvětlit takzvaně po lopatě.
Zdravím,
nejde mi to. Něco dělám špatně. Udělej prosím screen toho okna CMD a do něj dej ten příkaz. Opíšu to. Doufám, že to bude fungovat. Nejsem velkým znalcem CMD. Řekl bych, že tak znám 10%.
Trochu jsem se porozhlédl a je to zajímavá problematika.
Jak je vidět, DVD ukazuje délku 8 sektorů (Nsect=8). Ten člověk počítá s délkou 2048B/sector, s čímž někdo v diskuzi pod článkem nesouhlasí a tvrdí 512B/sector.
Nahlédl jsem tedy do standardu a vypadá to, že 2048B by v "No-Emulation módu"mělo být správně, protože 512B je jen pro "emulované boot obrazy".
Otázka je, co přesně ti 2 autoři specifikace El Torito mysleli těmi "emulovanými boot obrazy". Z pohledu BIOSu je i No Emulation mód jen emulovaným boot obrazem. Prostě typická neúmyslná dvojznačnost ve standardu. Jedna z několika.
Microsoft to implementuje tak, že používá 512B a tedy 8x512B = 4KB, jak jsi zjistil.
Uf, nějak jsem se nechal unést. Pro vysvětlení to ale bylo nezbytné. Snad to nebylo moc technické.
Zdravím.
mohu ten zavaděč někam upnout. Třeba na Leteckou poštu. Bude to tam zhruba měsíc a pak to smáznou. Pak bych sem dal odkaz. Jde to tady ve fóru sem nějak vložit? Jen se ptám. Dávám ho proto, že by jste ho mohl třeba prozkoumat.
Díky, ale to nebude nutné.
Myslím, že kdybych měl zájem, tak si prvních pár megabajtů toho DVD dokážu obstarat v řádu několika minut i s garantovaným SHA.
Zdravím,
ty příkazy jdou dát do poznámkového bloku a koncovku poznámkového bloku změnit na bat či cmd. Po kliknutí na ten soubor se provedou ty příkazy.
Zdravím,
můžeš se vsadit na co chceš. Nesázím se. Mám origo a tím to hasne. Mám i WIN 7 origo na DVD. V létě na něj přejdu. Dávám sem screen jako důkaz. To si jako myslíš, že každý jede na nelegálu. Já ne. Zas to tolik nestojí. Pár stovek. To nikoho nezabije. Kdyby to stálo tisíce, tak neřeknu, ale není tomu tak. Obchodníka si musíš pečlivě vybrat a prověřit si ho. CD s XP HOME bylo dodáno s PC a tak to bylo zahrnuto v ceně kompu. WIN 7 jsem koupil samotné v krabičce s Produktem Key jako samolepku. U XP je štítek nalepený na boku kompu. U WIN 7 ji mám v obalu. Foto můžu poslat, ale klíč vyjmu. Kvůli zneužití.
Jsem nečekal, že by si Microsoft nevšiml překlepu v názvu disku.
Kontroloval jsem svoje anglické CD a taky tam překlep je.
Mám 2 různá CD. Zavaděče jsou u obou stejné. Porovnával jsem je.
Když tento se jmenuje PROFEsional a je to také OEM, tak ty XP se podle mě s větší pravděpodobností měly jmenovat HOME než HOEM
Zdravím,
strčím do mechaniky originalní CD s XP HOME a ukazuje mi to HOEM. Komp s CD byl koupen v roce 2005. Ta firma už asi neexistuje. Normálně jsem to přes net aktivoval a to několikrát. Vím, že, když si stáhneš nelegalní WIN a seženeš si štítek, tak jsou ty WIN legální. Dřív se ty štítky kradly. Taky vím, že jsou nelegální WINy, které ti po aktivaci u MICROSOFTU poděkujou za legální systém i když je načerno pořízený.
Zdravím,
toto mi napsal jeden člověk z firmy. OEM licence nemáme, máme plné licence pro nové i staré PC, které nejsou vázané na hardware. OEM je výmysl Microsoftu.
Zdravím,
omlouvám se za to, že jsem vyjel. Když mi někdo řekne či napíše, že jedu nelegálně, tak si můžeš domyslet reskci. Vím, že přes polovina národa jede nelegálně. A co mám dělat? Žalovat je či práskat? Ne, děkuji, nechci mít potíže.
přes polovina národa jede nelegálně.
Doby, kdy většina PC v ČR měla nelegální Windows, jsou nenávratně dávno pryč. Dnes má naprostá většina legální Windows.
ČR má jednu z nejnižších úrovní softwarového pirátství na světě (všimni si, že ta statistika je 9 let stará a zahrnuje veškerý komerční software. Pro Windows by byla ještě mnohem nižší).
Lol... nevim kolik vam je... mam legal (+adobe suite, 3dsmax, Maya atd) jen proto, ze se tim zivim... s vyjimkou laptopu neznam nikoho, kdo ma legal.. na WIN10 nepresel nikdo
otazka na vek byla kvuli okruhu pratel... me klepe 40 pomalu na dvere
@ctenar cena je irelevantni argument, kor 1500 - 3000, vzdyt i herni novinky stoji od 500 nahoru, myslite, ze to nekdo kupuje? (male procento), pokud to nema Denuvo, na ktere ma jen Ubisoft a spol. Ja doufam, ze ano, protoze takto skokove zbohatnu cca za 3 roky (haha)
Firmy, školy, úřady, domácí notebooky - naprostá většina legální.
Domácí krabicové PC si kupují hlavně lidé znalí PC (techničtí studenti, počítačoví fandové) a ti si umí obstarat Win jinak.
Win se dříve kradly hlavně kvůli ceně. V poměru k platům byly strašně drahé a lidi stěží dali dohromady peníze na PC. Ono kdybyste měl dnes platit 25 tisíc za základní Windows (tolik tenkrát v poměru k platu stály), tak by je taky dost lidí na doma nebo k některým PC v práci nekupovalo. Dnes jsou už Win v rozumné ceně nového PC nebo zvlášť za asi 3 tisíce. To moc lidí nezabije.
Mě bude 42 let. Komp jsem si pořídil v roce 2005. Předtím jsem nic neměl a skoro jsem vůbec tomu nerozuměl. Měl jsem jiné zájmy. Komp stál 25 000kč a z dnešního pohledu je to vykopávka. V roce 2009 jsem ho upgradoval. Z dnešního pohledu je to zase zastaralé. Mám dvoujádrový procesor a 4GB RAM. Víc RAM pro 32 bit WIN nemá smysl. Nevidí to a nepracuje s tím. Musel by to být 64 bit a tam je zase problém s ovladači pro starší zařízení. WIN 7 32 bit jsem koupil za 1500kc. Je tam doklad o koupi a štítek. WIN v angličtině budou levnější. Asi o polovinu. Je to logické. Nemají češtinu. Ta cena k poměru k platům a cenám kompů je směšná. Učit se budu až do své smrti. Nechci, aby mi zakrněl mozek. Jsem fanda do počítačů.
" Výkopávka"je relativní pojem. Tvoje PC je pořád výkonnější než to moje.
Největší vtip je ale ten, že ten El Torito boot image by v pohodě zkopírovala i moje 486 z roku 1993, v DOSu a za použití programu "dd"z roku asi 1975, jak dělá ten člověk v odkazu, který jsem poslal výše.
$ dd if=../en_windows_7_enterprise_x64_dvd_x15-70749.iso of=boot.img bs=2048 count=8 skip=734
Ne na všechny úkony je zapotřebí bagr. Někdy stačí jen lopatka.
Existují minimálně 3 verze "dd"pro DOS, včetně jedné pro reálný mód i procesoru Intel8086.
Pro to jsou i ty moje 486SX@25MHz s 4MB RAM moc nadupané
"Firmy, školy, úřady, domácí notebooky" tak zrovna tito to meli legal odzacatku, to je uplne jina sfera ja se bavim o normalnich jednotlivcich, kteri si umi poskladat PC... drtiva vetsina 15 - 30letych muzu, kteri se o PC a hry zajimaji
tak ja budu ted davat do bazaru docela delo, ktere jsem mel na 3D, jeste nevim za kolik asi 9, ale radeji nekomu cizimu, nez abych pak musel tady resit za par let, ze se to nekomu vypeklo, ikdyz pameti jsou max rok stare po reklamaci za nove i7 960 8gb asus deska
Zdravím,
komp jsem si upgradoval sám. Jsem vyučený elektrikář a tak blbej nejsem. Je to domácí stolní komp s LCD monitorem. Notebook nemám. Hry moc nehraji. Novější hry jsou sice hezké po grafické stránce, ale hratelnost stojí za prd. Dají se dohrát za pár hodin či dní. Staré hry jsou jiná sorta. Hratelnost je měsíc. Některé se hrály 3 měsíce. XP mám od roku 2005. Mám jen jeden komp a jeden tablet s Androidem. Android je na prd. Nic jiného tam nemůžu dát, protože to nejde. Až se podělá, tak vemu APLLE.
Jestli myslíš, že Android je naprd, tak to jsi ještě neviděl Apple. Předražené, nerozšiřitelné, jen jedna "správná" cesta (jejich).
Nejmenší běžné PC, se kterým si můžeš "hrát" (instalovat věci jako na PC), je asi netbook (ne Chromebook). Lidi se jich levně zbavují (éra netbooků už přešla).
Jestli si chceš hrát s Androidem, tak si vyber mobil (možná existují i tablety), pro který se aktivně dělají verze Cyanogenmod.
Zdravím,
měl jsem tablet Apple v ruce. Internet mi tam šel svižně. Aplikace jsem nezkoušel. Mobil nechci, kdo má čumět na malý dispej. Před několika lety jsem do mobilu NOKIA koukal na net a měl jsem problemy se zrakem. Net tam byl z toho důvodu, že jsem ho v PC neměl. Pak jsem si ho propojil kompem přes Bluetooth. Baterka šla v mobilu do háje - nafoukla se - odběr. Brácha má větší mobil a to LUMII s WINem 8 a je spokojen. Je o 3 roky mladší. Můj starší tablet je zpomalený, zasekává se (nereaguje) apod. Novější Android nejde nainstalovat kvůli použitému staršímu čipu. Jeden kámoš taky nadával kvůli Androidu v mobilu. Začal se po určité době zasekávat jako mě v tabletu. Po určité době se ho zbavil a koupil si mobil od MICROSOFTu a má tam WIN 10. Nestěžuje si. Jen na to, že Android mu umožnoval více. Android má LINUXové jádro. Mám LINUX na DVD a flashce. Můžu se do kompu podívat přes něj, když mám problém s WIN XP HOME.
drtiva vetsina 15 - 30letych muzu
Ano, to je podle toho mého výčtu přesně ta skupina, která za Windows neplatí ("... techničtí studenti, počítačoví fandové ...").
Musíte si ale uvědomit, že jejich domácí počítače tvoří naprosto minimální množství z celkového počtu používaných PC. Výsledkem pak je poměrně vysoký podíl legálních Windows na všech počítačích ČR.
Tuším že v roce 2001 v té malé firmě, kde jsem tenkrát pracoval (asi 13 PC) se podařilo kvůli plánované certifikaci kvality podle ISO dokoupit licence na všechna používaná PC (několik "méně významných" PC ji nemělo) a bralo se to jako důležitý milník ve firmě, což nás odlišovalo od ostatních firmiček. Dnes si neumím představit, že firma koupí kancelářské PC bez předinstalovaných Windows.
(*) "méněvýznamné" PC = jedno bylo ve skladové místnosti, kde ho skladník používal minimálně (určitě ne více než 15 minut denně, když se potřeboval ujistit, že to zboží opravdu mít má/nemá); další bylo PC, které se přes rok nepoužívalo (v létě na tom přes prázdniny jel brigádník) a možná 1-2PC pro nedávno přijaté lidi neměli ještě vyřešené licence.
Zdravím,
ptám se. S operačním systémém a zavaděčem to nemá nic společného. Jak děláš ty odkazy? Děkuji za vysvětlení. Screen přikládám.
Do 2 minut po odeslání lze kliknout na odkaz "Opravit"a do 5 minut lze opravit překlepy.
Nejde odebrat/změnit obrázky. Jen přidat další.
Příspěvky může editovat jen těch cca.10 systémových uživatelů (sysopů, syselů) = dlouhodobých důvěryhodných přispěvatelů.
Zdravím,
to vím, že to jde do 5 minut opravit. Když nejde tebou odstranit vložená zpráva, tak to musím nahlasit a oni to odeberou. Zkoušel jsem vymazat všechny znaky a to nejde, aspoň jeden znak tam musí být. Proč tam není tlačítko na smazání tebou vložené zpravy? Děkuji.
Dobrý den, myslím, že to nedělám často, ale v tomto případě to udělám. Pan kolega Vám zde věnoval spoustu času a odpovídal Vám dobře a hlavně trpělivě. Vím, že Vy to ve svých dotazech neděláte zásadně a nikdy, ale snad uvažujte o tom, že využijete možnosti bodovat a tím kolegu ohodnotit - zasloužil by si to. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.