Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stručně. Mám nový internet od O2 s modemem na doma. Mám k němu i přípojku pro telefon, prostě klasickou pevnou linku.. Lze jednoduše telefon na ten modem připojit a používat, když si ho pořídím? Nebo je na to nějaký zvláštní paušál atd?
Děkuji
Dobrý den, záleží na tom, jakou službu jste si koupil. Pokud máte internet bez té pevné linky, tak to nepůjde. Pokud si platíte internet s pevnou linkou, tak máte i tel. číslo a k modemu splitter (rozbočovač) a potom to půjde (cena hovorů není v paušálu - možná jen nějaké volné minuty). Takže, od "krabičky" jde kabel do splitteru a z něho jeden k modemu a druhý k telefonu. Zdravím!
P.S. Paušál je na internet a hovory si platíte dle tarifu.
No jde o to jaký telefon máš na mysli. Pokud klasiku a nemáš sjednanou hlasovou službu, tak to nefunguje. Pokud si pořídíš VOIP telefon i s bránou a k tomu paušál třeba od 802.cz, tak se to bude chovat jako pevná linka. Stojí to 20,-Kč/měsíc, ale můžeš je provolat. telefon.unas.cz/...
Tak když je to v paušálu tak proč by to nešlo? Já mám optiku, ale používám jen internet. Jinak je v tom paušálu taky TV (asi 30 programů, ten základ) a telefon - pevná. Pokud bych z pevné volal někomu kdo má toho samýho providera tak to mám zadax, pokud do cizích sítí tak je to levnější než doposud. Zeptejte se na to na O2. Já uvažuji o TV (pevnou nechci). Nechce se mi platit cca 1000 ročně za satelit, od providera bych měl TV zadax - v tom paušálu kterej teď platím.
Kua to je složité.. tak mám prostě klasický "internet na doma" nic víc jsem neřešil A klasický starý telefon...
Na té pevné lince máš od O2 zprovozněný jen internet, protože si ho platíš. Klasickou hlasovou službu ("telefonní volání") k tomu O2 zadarmo nedává. Tu si musíš zaplatit zvlášť.
Můžeš ale volat přes internet s tím telefonem, jak máš popsáno výše (VoIP). Jenže za to také musíš platit (jen někomu jinému než O2).
Měla jsem na pevné lince telefon ( paušál 120,- Kč a v tom 300 minut volání do pevné zdarma) + internet na doma. Jelikož nejmenší paušál na volání je nyní 299,- Kč/měsíčně s neomezeným voláním, tak jsem pevnou zrušila a ponechala si jen internet za 411,- Kč/měsíčně.
Takže, chceteli volat z pevné, přikupte si paušál za 299,- Kč.
Tohle vše mám v paušálu/viz odkaz. Pokud bych chtěl telefon, platím jen tohle infos.cz/...
Sorry, za telefon bych platil tohle infos.cz/... předtím jsem dal odkaz na tarif
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.