Nejste přihlášen/a.
,Ahoj, chystám se na kompletní přeinstalaci systému.
Moje úvaha je následující:
1 zálohuju důležitá data
2 vložím instalační CD do mechaniky
3 dostanu se do biosu a nastavím jako první "bootovací" zařízení CD, jako druhé bootovací zařízení vyberu pevný disk notebooku
4 po restartování by měla naběhnout instalace Win XP z CD mechaniky, instalátor Win XP zjistí, že už tam systém XP nainstalovaný je, ale vyberu možnost nové instalace s tím, že se provede i naformátování pevného disku. To znamená čistá instalace systému.
Ten "zádrhel"-jelikož je to Win XP, tak si myslím, že to asi bude chtít nějaký ovladač pro rozhraní SATA pevného disku, který tam budu muset před instalací dodat "externě" například zařízením USB, je to tak?
Umí vůbec instalátor Win XP pracovat s rozhraním USB kvůli tomu načtení ovladačů pro SATA pevný disk?
Když instaluju novou instalaci na moje starší PC, tak tam dávám ovladače pro SATA disk přes disketovou mechaniku.
Má někdo ještě nějaké připomínky k této instalaci?
Moc děkuju
Dobrý den, mám jedinou připomínku. V BIOSu by měla být položka pro připojení SATA HDD jako PATA HDD - když to tam změníte na to starší připojení, tak instalace HDD najde a už by nemělo nic selhat. Zdravím!
P.S. A nezapomenout BIOS uložit před odchodem z něho.
doplněno 11.04.16 19:42:To nevím. Ovšem, co vím, že instalace se ničím moc nezatěžuje a raději selže a ukončí se.
Já jsem si jen změnil ten SATA Mode v BIOSU na ATA Compatible a nic dalšího jsem neřešil.
Nyní tam OS WIN-XP máte, tak ho tam musel někdo dostat (možná je to už nastaveno v BIOSu a nebudete tam toto měnit).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.