Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v pátek mi O2 technik zapojil internet do domácnosti přes kabel.. Ale vůbec nemám radost z toho, že onen technik je přímo skoro soused a známý, bojím se, že bude sledovat, kde a na jaké stránky chodím, má k tomuto přístup? Může zjistit například mé vstupy na dané weby a servery? Říkal mi v pátek, že se tento týden podívá vzdáleně, jak mi internet "šlape", tak se bojím, že může i víc, děkuji za info.
Jako do určité míry paranoik bych byl s těmi výroky "nemůže" a "nejde" opatrnější. Sice "kouknout se, jak jede internet" asi znamená jen to, že se připojí do modemu (což může udělat každý, kdo zná heslo) a mrkne na nějakou statistiku provozu (přišlo/odešlo celkem dat apod.), ale že poskytovatel ví (může vědět), kam klient chodí, to je prostě fakt. Je jen otázkou, kdo z poskytovatelových zaměstnanců k těmto údajům (oficiálně i neoficiálně) může. Zabránit tomu lze snad jen využitím nějakého veřejného anonymizéru se šifrovanou komunikací nebo Torem.
...takže...je mi jasné, že O2 tyto informace sbírá a má je k dispozici a nakládá s nimi marketingově vnitřně ať už více nebo méně tajně..o to mi nejde. Jde mi o to, jeslti tyto informace vyskočí i technikovi. Myslím si, že je to takový štourala co se pořád vyptává, řeší každé auto co si koupíme i na jakou dovolenou jedeme, takže by ho určitě i zajímalo, kde chodíme atd.
takže on by se k těmto informacím dostat neměl co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.