Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadné odebrání části jména souboru

Od: renardmuller® odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny chytré hlavičky. Stala se mi nemilá věc, vir mi zašifroval soubory. To jsem vyřešil, ale po dešifrování souborů ve složkách, mi v každé složce zůstali i ty zašifrované. To jsem vyřešil odstraněním. A těď to o co mi jde. U každého dešifrovaného souboru je před názvem slovo ,,decrypt_". Vypadá to asi takhle: ,,decrypt_obrazek1.jpg". Jde mi o to jak to slovo odstranit hromadně u všech souborů a aby zůstal jen původní název. Aby to co jsem označil červeně u všech souborů zmizelo najednou. Je nějaký způsob jak to udělat? Mám takto označených 5000 fotek. Předem děkuji za nápady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

dam®
hodnocení

0x

Ahoj, třeba v Total Commanderu - hromadné přejmenování, stáhneš na Slunečnici.

hodnocení

To je sice pravda, ale tam nezůstane původní název, ale jen to stupňovitě přidává ke zvolenému názvu čísla.

dam®

1, označíš to co chceš přejmenovat, 2. zvolíš hromadné přejmenování, 3. vymažeš nastavení v masce, 4. zvolíš "N-část#-#" (třetí od shora), vyběhne ti okno ve kterém modře označíš které znaky chceš zachovat, potvrdíš, /v novém názvu se ti ukáže zvolený formát/, pokud souhlasíš - potvrdíš. A je to.;)

doplněno 09.04.16 16:26:

Potvrzuje se "spustit"

doplněno 09.04.16 16:50:

Napiš do masky [N9,], při přepisu bude z názvů ignorovat prvních 8 znaků a začne přepisovat od devátého znaku v názvu.

nikdo*

Pozor, v masce musí být [N9-]. Bez té pomlčky to vybere jen 9. znak.

doplněno 09.04.16 17:53:

čárka tam musí být vodorovná neboli pomlčka. Se svislou neboli pipe to nefunguje.

doplněno 09.04.16 20:32:

dam: jakou máš verzi TC a Win? Já 7.56 a W7start.

dam®

jj. čárka za číslicí tam musí být svislá, to zaručí zkopírování zbylého názvu. jinak pouze zadaný znak od začátku názvu.

doplněno 09.04.16 18:28:

No vydíš, hned jsem to zkoušel u mě fungují OBĚ, nu což..:)

doplněno 09.04.16 20:40:

8.52a, xp, česká klávesnice, jen na net a C@C

hm*

A nedá se v tom TC přejmenovat při přesunutí/zkopírování?

rv*
hodnocení

0x

Na to používám už řadu let batchname

brothersoft.com/...

dam®
hodnocení

0x

Ještě, ta druhá čárka za hranatou závorkou tam nepatří, to by byl další znak přiřazený na konec názvu, ale na to jsi snad už přišel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]