Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz - možná jsem uplně mimo, ale v tomhle se nevyznám, tak jen žjišťuji jestli je to možné
Pracuji v kanceláři, kterou sdílím ještě s jednou paní. Kdykoliv otevíráme dveře na chodbu, "kopne" nás klika. (ale pořádně, cítím to až po rameno a je to fakt pecka, žádné malé "kopnutí"). Už se pomalu bojím ty dveře otvírat.
Když se do kanceláře vchází tak nic, ani při zavírání dveří zevnitř a lidem co u nás v kanceláří stráví jen chvilku taky nic.
Já sem byla odvezena minulý týden do nemocnice s brněním celé tváře a silnýma bolestma celé strany hlavy a tváře. Brala jsem to jako migrénu.
Včera se kolegyni stalo to samé.
Tak mě jenom napadlo, zda je možné, že je tam něco s elektrikou, či počítačema (jsou tam tři a žádné nové modely to nejsou :D ) nebo je to prostě jenom náhoda všecko? :D
Chci se poradit tady, než to řeknu někde nahlas a budou mě mít za blázna, že něco takového se nemůže stát :D
Za první rozhoduje to, co máš oblečené na sobě. Umělá vlákna vytváří třením stotickou elektřinu.
Za druhé rozhoduje i to, na čem sedíš. Kancelářská židle s čalouněním z umělých vláken a většinou plastových dílů.
Takže při sezení a pohybu na židli se nabiješ a první kov (klika dveří) se kterým přijdeš do kontaktu tuto statickou elektřinu vybije proti zemi.
Pokud by tam byla elektrika z rozvodné sítě, tak ta by šla změřit multimetrem (voltmetrem) a bylo by to mnohem nebezpečnější, protože by to mohlo někoho zabít.
Statická elektřina je nepříjemná, ale není tak nebezpečná.
Zkus se před cestou ke dvařím dotknout třeba radiátoru. Tam se vybiješ a u dveří už ránu nedostaneš.
Může to mít souvislost. Spouštěčem migrény je u každého něco jiného, proto se tak těžko léčí. Mám typ, kde při proudění teplého a studeného vzduchu vzniká stejný elektrický potenciál jako u výbojů statické elektřiny. Tři dny dopředu poznám, že bude změna, bohužel nevím jestli chladněji nebo přijde teplo. Má to souvislost ze serotoninovými receptory. Předpokládá se, že migrénové bolesti hlavy (brnění tváře,končetin) jsou způsobeny rozšířením krevních cév. Netvrdím, že je to zrovna váš případ ale možný vliv se nabízí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.