Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O2 internet - omezení 30gb

Od: outak odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

včera jsem koupil u O2 internet AIR (přes modem), rychlost mám okolo 15MB/s, takže spokojenost (předtím jsem měl 2,5MB/s... problém nastal v tom, že jsem se na stránkách O2 dočetl, že je tam omezení na 30GB, to mi nikdo neřekl..

Jelikož pouštíme hodně i videa a to i na TV, tak 30GB bude v háji někde za týden.. co další 3 týdny? Nevíte jak moc velké bude omezení? Pokud bude někde na 3MB/s tak to přežiju, ale paní na lince O2 mi řekla, že se spomalí na 64b/s, to je blbost ne? To bych nepustil ani video :D

Děkuji za odpověď, kdo s tím má zkušenost...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak asi nemáte 15MB/s ale spíše 15Mb/s, že?

Ano, podle všeho máte opravdu FUP 30GB/měsíc..

Měl jste si zařídit tarif "Internet na doma" místo "Bezdrátový internet"..., kde FUP podle všeho opravdu není.

Po vyčerpání FUP rychlost opravdu klesne...a to tak výrazně, že budete nešťastný...

hodnocení

0x
Vsak to je LTE pres vzduch s 30gb dat. Pokud to je za tu cenu 750 tak to je pekna palka. Za tu cenu mam net 100mb/50mb i s televizi.
Ano pote vam klesne rychlost tak , ze budete rad za nacteni seznamu (nez nacte tak si udelate a vypijete kafe)
mot
tech 100 mega i s televizi mate kdekoliv? :)

outak
hodnocení

Tak to je v pr...

Internet na doma v drátu nemohu mít, bydlíme mimo vesnici a není tady dotažený...

Platím 499 Kč - 100 Kč za paušál...cena je v pohodě, jen bych potřeboval stabilně celý měsíc internet a ne 30gb...

Už opravdu nevím, co mám dělat, podníkám z domu na internetu a jediná možnost byl místní poskytovatel, kterému to začalo děsně haprovat, pak O2 byl jsem včera rád, pak jsem se dozvěděl o těch 30GB

Tak při běžné práci se do 30GB vejít dá...Ovšem se sledováním TV opravdu ne..

Zjistěte si podrobnosti u O2...

Např. u Vodafonu jsem měl limit 20GB, ale do limitu se nepočítal mail, ani surfování po webu...a tuším ani Youtube..Při troše "skromnosti" se do toho v pohodě dalo vejít.

Ale jinak FUP příjemné není...bez něj to je samozřejmě o řád lepší komfort.

joudic*
A kde jste? Eurosignal.cz, bezdratove site jsou vzdy dvojnasobne drazsi, ale FUP zadny nemam a navic je ok agregace. Od O2 bych si nevzal ani rohlik.

danys*
hodnocení

0x
V dnešní době FUP i internetu na doma je opravdu blbost! A ještě od O2? Utikejte od nic a zridte si nějaký normální net
outak
hodnocení

Opakuji...kdybych tady měl konkurenci, u O2 určitě nebudu! Ale měl jsem tu možnost pouze jednoho připojení, které má rušení a skoro už nejde...

O2 je jediná možnost no...tu TV mám na mysli Youtube a Stream...ale to sežralo jen za večer cca 2GB :D

Kdyby mi to spadlo jen na 2-3Mn/s, tak by mi to nevadilo, ale jak to nepůjde skoro vůbec, je to v háji... Nebo kdyby šly ty data dokoupit :(

Tak dokoupit data jdou vždycky...

Pokud Váím nevadí platit...a platit...určitě si s Vámi O2 ráda sjedná automatické dokupování dat..

ctenar*
hodnocení

0x

Zlodějům z Telecomu nemůžeš věřit ani slovo. Oni nemají zájem poskytovat dobré služby, aby u nich lidi chtěli zůstat. Místo toho se je snaží vnutit do dlouhodobých, nevypověditelných a automaticky prodlužovaných mnohastránkových nepochopitelných smluv, aby mohli lidi co nejvíc okrást.

Ani ten odkaz na smluvní podmínky na jejich webu nefunguje a úmyslně dávají k dispozici jen starý neplatný ceník, abys nikdy nevěděl, na co máš vlastně nárok. *cert* Prostě je to k *blee*.

Nicméně jestli jsi tu službu koupil i s modemem, tak ji můžeš do 14 dní snad zrušit.

Tvůj internet podle toho starého ceníku pojede i po vyčerpání 30GB plnou rychlostí, ale jen web+email. Ostatní jen 64kb/s.

Viz Ceník, str.16 a 24.

doplněno 07.04.16 13:00:

Pro předstadstavu: 64kb/s je rychlost jako u vytáčené telefonní linky z doby před 20 lety.

doplněno 07.04.16 13:11:

Píšou, že jdou dokoupit další data, ale pochopitelně to nejde na jejich webu dohledat, takže tě můžou nakrmit jakoukoliv cenou chtějí a ty si nemáš jak ověřit. Prostě okrádání na n-tou! *bum*

mot
takovy reci o zlodejich miluju.
jste nesvepravny,ze si nedokazete precist podminky sluzby kterou uzavirate? resp. nekdo vas nuti vyuzivat jejich sluzby?
Jaci zlodeji? Toto je vsude u LTE pripojeni. Ktomu jsou platne podminky podle kterych O2 jede...
ctenar*

Ceny u O2 jdou uhádat dolů až snad na půlku, takže už z toho plyne, že jejich oficiální ceny pro běžné zákazníky jsou strašně předražené, neboli netušící zákazníky okrádají.

O2 trvá na uvázání se do dlouholetých, obtížně vypověditelných nebo vůbec nevypověditelných smluv, což je jasným důkazem toho, že služby, tak jak fungují, jsou horší než O2 v reklamách slibuje. Proto vyžadují 2-letou automaticky prodlužovanou smlouvu, aby lidi službu nemohli hned zrušit, když jako v tomto případě zjistí, že jim O2 něco "zapomněl" o službě říct.

mot
je videt ze tomu vubec nerozumite. to ze si par lidi dokaze uhadat nejakou slevu neznamena,ze by operator prezil kdyby tu stejnou cenu dal vsem.
samozrejme ze je pro operatora lepsi mit smlouvu na 2 roky a mit jistotu vydelku. ale nikdo vas proboha nenuti s nimi tu smlouvu podepsat,ne? chcete lepsi cenu? operator za to taky neco chce. na webu maji jasne uvedenou i cenu bez jakekoliv smlouvy. takze pekne kecate!
ctenar*

Kde na webu mají cenu bez zavázku za internet na doma? Já ji našel jen v jejich ceníku (pdf).

outak
hodnocení

0x

K mému tématu :D Bez ohledu na smlouvu, dobu trvání atd...:D

Prostě intenet vracím protože 30GB jsem si nepřečetl (ano moje vina), ale chci využít ten internet kabelem, mám slíbeného už technika + 3,5Mb/s, což není nic moc, ale slibuju si od toho stabilitu. Nyní mám cca 2,5-3Mb/s ale padá to dnes už každý den.

Otázka zní, je ten O2 internet kabelem spolehlivý? Oni uvádí až 3,5Mb/s, ovšem slovo AŽ znamená klidně 32mb/s :D

Dodržují tedy těch cca 3-3,5Mb a je to spolehlivé? Děkuji

ctenar*

Máš tarif Internet Start za 350,-? O2 by nic jiného pod 4Mbps nemělo nabízet ...

doplněno 19.04.16 09:07:

Oprava: Ne pod 4Mbps, ale pod 3,5Mbps, takže to je to, co ti slíbili. Je to ten jejich standardní tarif Internet Optimal za 500,-

O2 internet - omezení 30gb

hodnocení

0x

@outak K technickým podmínkám rychlosti: rychlost - downstream - udávaná poskytovatelem je MAXIMÁLNÍ, klidně se může pohybovat na polovině a setkal jsem se u ADSL i s rychlostí 0,3Mb/s, ono hlavně záleží:

na vzdálenosti od ústředny

na kvalitě vedení od ústředny k zákazníkovi (kabel, někde i venkovní vedení)

počet ADSL přípojek v jednom vedení, kabelu

a pak, když jiná možnost není - babo raď...

můžete si pročíst otázky zákazníků O2 a odpovědi Guru O2 z letošního roku o2.cz/... a třeba Ceník základních služeb zkraceno.cz/... Při ponechání služby O2 Internet Air "není problém"(ze strany O2) OBNOVENÍ OBJEMU DAT, pořídíte si tedy tedy nový FUP 30GB v daném měsíci za pouhých 499,-Kč (a na posledních deset dnů třeba další); nebo užívat internet po využití FUP rychlostí až 64kb/s nebo dokonce 32kb/s...

ctenar*

Nejmenší rychlost je na špatných linkách opravdu nastavena dolů až na 256kbps (nejpomalejší profil u ADSL?). Navíc standardní agregace je 1:50 u O2, takže 0,3Mbps je možné, ale to musí být opravdu špatná linka.

O2 internet - omezení 30gb #2
O2 internet - omezení 30gb #3

danner122
hodnocení

0x

o2 prostě na nic.. Já mám internet od pilsfree (jen plzen a okolí) a mám na vesnici 60 Mbps a neomezenej za 300 Kč... Na pc mám nastahováno neco okolo 80 GB za měsíc a to ho nepožívám každej den.. Na telefonu okolo 25 GB tak si myslím že to je hodně málo když chceš pouštet videa atd.. Jedny z vesnice si ho nechali udelat od o2 platí nekolika násobek než u pilsfree a data uý mají vyčerpanej po týdnu ani ne.. A to podepsali smlouvu na 2 roky,..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]