Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základy MacBooku

Od: david93 odpovědí: 1 změna:

Zdravím, mám pár otázek, možná mi někdo napíšte abych si koupil knížku ale tu už mám a ať postupuji jak chci tak to nějak nejde píšou to tam asi moc složite :)

Tak jde o to, že jsem si koupil MacBook a mám problémy ten první je, že nemám numerickou klávesnici a mě by zajímalo když píši pořád čísla zda je možné abych nemusel pořád držet Shift?

Další otázka je: když ho zapnu chce po mě heslo a já bych cho chtěl dát pryč protože si myslím,že je to zbytečné nikam ho nepřenáším a přístup k němu má jen má rodinu proto si myslím, že je to zbytečné..

A poslední otázka je, zda existuje něco jako defrefrmentace disku jako na windows?

Předem Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

bour
hodnocení

0x

Myslím, že máš smůlu, v tomhle se (podle pozorování nemám to vyzkoušené) apple macbook řadí k šitovým notebookům (ty co nemají numerick. klávesnici a Zároveň nemají možnos psát čísla přes m jkl uio ýáí - některé delly to dlouhou dobu umí, umí to dokonce i blbé lenovo[kde to i číňan ošulil, že tam nedal popisky čísel aby ušetřil, holt šetřílci lenovo], i když se tím nechlubí a málokdo to ví fn shift k=numlock)

Na dellu je luxus si znáčknout fn f2 a psát čísla, sice by to mohlo být udělané chytřeji a hlavně by numlock měla být dedikované klávesa, ale i to už bych chtěl moc, když dell ztratil rozum a už jeho klávesnice jsou i u latitude zprasené=zapadá do průměru

co se týče defragmentace, tak ta není potřeba, pokud má SSD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]