Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srovnání souborů xsd

Od: adecko® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Potřebovala bych srovnávat soubory xsd, které umísťuje na webu ministerstvo financí (definice např. kontrolního hlášení apod.). Na stránce daňového portálu se u struktury sice změní datum poslední verze , ale ještě jsem nikde nenašla, že by bylo nějak označené, co se od předchozí verze změnilo. Srovnat ty dvě verze obyčejným textovým editorem je práce pro vraha, protože samozřejmě je obsah vevnitř tak zpřeházený, že to hodí neskutečné množství rozdílů. Existuje prosím nějaký software (free prosím), který tohle dokáže nějak obejít a srovná to jednoduše a rychle, nebo mi nezbývá nic jiného než trpělivě popřehazovat tagy do stejného pořadí a srovnat v textovém editoru?

Dík a stálé zdraví přeju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x
hodnocení

Díky za odpověď.

Přednostně hledám v českých vodách, protože z mé angličtiny zbylo už minimum a sem jsem nedošla. Podařilo se mi zprovoznit Schemadiff , ale žádné rozdíly mi to nenašlo i když nějaké musely být. Patrně ale nikoli zásadní ve struktuře, snad jen změna v přípustných hodnotách apod. Tohle srovnání si tak hluboko nejde? Nebo dělám něco špatně?

Stálé zdraví přeju.

ctenar*

Zkuste porovnat nějaké 2 starší verze, u kterých znáte rozdíly.

doplněno 04.04.16 12:39:

Zkuste ty vaše 2 "stejné" soubory porovnat tím online porovnávačem, co na to řekne.

hodnocení

Dobrý den.

Srovnání online jsem zkoušela, ale nepropracovala jsem se na ten server - vypršel čas spojení (nebo jak je ta hláška).

Nevím jestli je opravdu nedostupný, já mám pomalý počítač nebo mi tu škodí Avast.

Stálé zdraví přeju

ctenar*

Ten online porovnávač se natahuje okamžitě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]