Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání hudby při načítání internetové stránky

Od: petr34 odpovědí: 2 změna:
Zdravím, poslední dobou se mi seká hudba na ntb, když načítá nějaká stránka na internetu nebo tak. Jakmile načte, hudba hraje zase v pořádku, ale sem tam se také sekne. Mám Win8.1, procesor 2.16GHz čtyřjádro, NvidiaGeForce 820M 2GB a 4GB RAM. Používám Operu verzi 36.0.2130.46 a hudbu poslouchám pomocí SMPlayeru verzi 4.8.3. Notebook mám nový, od ledna. Doposud jsem neměl žádný problém ohledě přehrávání hudby. Nevím v čem může být problém. Když kouknu do správce úloh na vytížení procesoru, tak během načítání jedné internetové stránky (jedno jaké) vysoce stoupne z 5-8% až na 70-80% a do toho ještě avast 20-30%. Celkové vytížení je na 100% a hudba "hraje" tak, že se to nedá poslouchat. Zkusil jsem vypnout funkce avastu, ale hudba se seká stále. Nevím v čem je problém, zda v internetovém prohlížeči, v hudebním přehrávači, v ovladačích pro zvuk nebo nějaký vir. MalwareBytes nic nenašel a ostatní antivirové programy také ne. Ještě bych dodal, že mám disk rozdělen na části a hudební soubory nejsou na systémovém disku. Jsou ve formátu FLAC, ale mp3 se také někdy seká. :/ Nevím, zda to hraje nějakou roli. Na internetu jsem se řešení nedočetl, tak píši zde. Předem díky za odpovědi a přeji hezkou sobotu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, příčinu znáte - velké zatížení PC. Zkuste si vyčistit prohlížeč od cookies a jeho mezipaměť, jestli potom nebude tak náročný na HW. Možná používáte i Turbo režim v Opeře, tak ho vypněte (nebo i nějaké doplňky). A zkuste i jiný přehrávač (např.

WinAmp je stále výborný). Zdravím!

ctenar*
hodnocení

0x

Podivej se nejen na vytizenost cpu, ale i obsazenost RAM a vytizenost disku. Jestli to swapuje nebo prehazuje stovky megabajtu nahodne po disku, tak jde vykon pc strasne dolu.

Dekodovani hudby je pro soucasna pc tak nenarocna prace, ze by to mel zvladnout i za tech nejhorsich podminek. Zkus si zvetsit vstupni buffer v smbplayeru na maximum.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]