Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam v notebooku nainstalovany Avast antivir,vlastne ho pouzivam vsude.Ted mi samovolne nainstaloval Avast safezone brovser. Posledni dobou o nem pochybuji, znate nebo vite o nejakem lepsim antiviru? Ja tomu nijak zvlast nerozumim,tak se ptam. Dekuji za rady.
Nejspolehlivějším "antivirem"je obezřetný a inteligentní uživatel. V kombinaci s Linuxem nebo Macem je to pak téměř viruvzdorná kombinace. Ale Vy se zřejmě ptáte na Windows, když je řeč o Avastu.. No, pokud Vám stačí falešný pocit bezpečí, tak antiviry zdarma jsou dle článků na zahraničních serverech z prvního čtvrtletí letošního roku nejlepší asi tyto (bez ohledu na pořadí): Avast, AVG, Avira, Bitdefender, Panda, 360 Security a jako doplněk Anti-Malware od Malwarebytes. Sám mám na jednom kancelářském PC Aviru Free a na NTB pro staršího člena rodiny Bitdefender, ale řekl bych, že jsou tam spíše jen na ozdobu. Rezidentní ochrana obvykle v těchto verzích není nebo je značně omezená a viry to objeví jedině při přímé interakci s nakaženým souborem (např. při rozbalování archivu) nebo (někdy) při detailním skenu celého PC. "Léčení"pak občas funguje, občas ne.. Dle mého názoru není příliš velký rozdíl mezi počítačem s některým z těchto free antivirů a počítačem, kde žádný není..
.
Pokud by Vás zajímaly schopnější varianty antivirového softwaru (samozřejmě placené), tak trochu odlišný žebříček je např. zde. A jestli chcete jen slyšet, co si máte nainstalovat, tak se připravte na hromadu odlišných odpovědí. Každý bude tvrdit, že nejlepší je to, co on sám používá Mě z placených antivirů celkem zaujal Bitdefender a Kaspersky, ale už to bude nějaký ten rok, co jsem je naposledy viděl.
Dlouhodobě za poslední roky se na prvních dvou místěch řadí Kasperky ( kaspersky.com/... a Bitdefender ( bitdefender.com/... Nicméně oproti Avastu jsou oba placené.
Eset taky není špatný, ale má trochu horší hodnocení co se falešných detekcí týče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.