Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorec excell odpočítávání dnů

Od: romis odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji poradit se vzorcem.

Mám schůzku 1.1.2016. Schůzek je několik,. Potřebuji vložit vzorec, který mi bude počítat uplynulé dny mezi schůzkou 1 a schůzkou 2.

Následně prosím, potřebuji vědět vzorec, který bude počítat celkové dny strávené na kompletním projektu.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

5x

Datum je pouze číslo, které je naformátované do tvaru data. Tahle čísla se dají normálně sečítat a odčítat a výsledky zobrazovat třeba jako rozdíl dnů nebo další datum. Musíte ale mít páru o formátování buněk, protože tato úloha stojí právě na něm a není to snadná věc.

Další problém asi budete mít se zadáním datumu. Držte tvar v americkém stylu, tak jak jej vidíte na prvním obrázku v řádku vzorců.

Vzorec excell odpočítávání dnů
Vzorec excell odpočítávání dnů #2
Vzorec excell odpočítávání dnů #3
romis
hodnocení

super,díky :).

Použil jsem =networkday(A1;A3) "rozdíl doby mezi dny"

Lámu si teď hlavu se vzorcem kompletním počtem dnů.

Chci, aby mi poslední řádek ukazoval aktuálně počet dnů. Tzn. když "A1 buňka" mám schůzku 1.1.16 a "A3 buňka" schůzka 5.1.16, dále "A5 buňka" konec všech schůzek 20.1.16 = výsledkem bude buňka "A10", která sečte kompletní dobu dní, ale s aktuálním datem. Takže,přihlásím se dnes a automaticky excel vzorec vypočítá 5 dní, přihlásím se za 2 dny a automaticky opět 7 dní mi ukáže, dokuď nebude "buňka konec schůzek" zapsána.

Budu se snažít hledat všudemožně, ale děkuji za případné reakce. :)

danten*

Sám si odpovídáš.

Vyber si nějakou buňku a do ní vlož vzorec =DNES()

Buňku si uzamkni.

Tím dostaneš vráceno aktuální datum a dále počítáš vzorcem výše.

hodnocení

1x
Stačí vložit datumy, ty odečíst a to je počet dnů. Aktuální den je: dnes()

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]