Nejste přihlášen/a.
Jako stařík jsem ustrnul na dovednostech s Win XP ... a pro mne to stačí, nyní bych ale přesto rád (v rámci rodiny) na notebooku HP s WIN 7 Home změnil velikost oddílu na HD, ale nedaří se mi to ani přes "správu disku", ani přes Easeus Partition.
Jedná se o jeden disk 596 GB, který byl při instalaci rozdělen následovně:
G: PRIMARY, 290 MB, volných 249 MB
C: SYSTEM, PRIMARY, 64 GB, volných 4 GB - chtěl bych zvětšit o 8 GB
D: LOGICAL, 293 GB, volných 236 GB - odsud bych chtěl přemístit 8 GB na C:
E: LOGICAL, 238 GB, volných 228 GB.
Asi po dvouletém provozu se C: značně zaneřádil, i po důkladné očistě zůstává jen 4 GB, bylo by dobré tam vytvořit větší rezervu.
Prosím o polopatistický popis jak mám postupovat, aby se dílo podařilo. Zatím mi to nejde, ačkoli pod WIN XP jsem to dělal dříve vícekrát.
Všechna data musí být zachována.
Děkuji
Děda
Hezké Velikonoce přeji všem.
Dobrý den, obecně - a doufám, že neporadím špatně (dlouho jsem to nedělal). Myslím, že nejdříve musíte na nějakém oddíle ubrat (zmenšit ho) a až následně o tento rozdíl zvětšovat požadovaný oddíl. Ubíral bych na oddíle, kde je málo dat a raději bych si je přesunul na jiný oddíl (který bude beze změny) nebo zálohoval mimo HDD. Samozřejmě, vůbec nesmíte žádný oddíl formátovat. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.