Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončování jakéhosi programu při vypnutí

Od: anzionka® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

všimla jsem si, že když vypínám notebook, tak mi na obrazovce blikne, že to ukončuje jakýsi program. Netuším jaký, je to tam vždycky jen na chvíli. Nestačím to vůbec zaregistrovat nebo něco udělat. Nevím, co mám dělat, jak zjistit, který program to dělá, jak se toho zbavit? Mám Ccleaner, některé programy mám zakázané po zapnutí pc nebo prohlížeče, ale netuším co to dělá a vůbec co s tím. Nevíte někdo? Nechci si vypnout něco důležitýho, jen ten program, kterej se ukončuje při vypínání PC. Anzionka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neřešte to, prostě jen nějakému programu co běžel na pozadí trvalo delší dobu než se ukončil, občas to dělá i sám průzkumník Windows (explorer.exe).

hodnocení

Ale, když to teď dělá furt, když vypínám PC, trochu mě to znervózňuje a mám pocit, že je něco špatně.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, takže, dříve se to nestávalo (nebo jste to dříve přehlédla). Pokud se NTB normálně vypne, resp. jde potom zase normálně zapnout, tak to řešit nemusíte. Ale můžete se před ukončením práce podívat do Správce spuštěných programů (procesů) a tam vidíte, co běží (ovšem, moudrá z toho zřejmě nebudete). Zdravím!

P.S. Můžete také použít CCleaner před vypnutím NTB a on třeba něco uvolní v RAM nebo registru OS. Já ho před vypnutím spouštím.

hodnocení

0x

Pravdepodobne,čo ja som si stihol všimnúť,tak je to z Windowsu,proces Host.

hodnocení

A co s tím hostem mám udělat? Všimla jsem ti toho až teď, pár dní zpátky, dělá to pokaždé, když chci vypnout PC.

Složka hosts uložená ve Windows přibližně v umístění system32/etc obsahuje seznam zakázaných adres. Pokud s ní umíš, můžeš počítači zakázat přístup na vybrané adresy. Já to používal když děticky zlobily. Stačilo vložit adresu facebook.com a byl klid :-D předpokládám ze proces host bude v počítači kontrolovat právě to aby se nikdo na blokované stránky nedostal a proto ho Wilde vypínají jako jeden z poslednich. Myslím že trvalé vypnutí tohohle procesu ti Wilde nedovolí. Protože to proces s atributem sys čili nutný pro běh systému.

stonek*
hodnocení

0x

Patrně se jedná o MS Windows, po delší době používání se takovéto věci dějí, je toho víc, tohke je jen "vidět". Jednou za čas to chce systém obnovit, nahrát ze zálohy (image) nebo přeinstalovat. A bude zas pokoj.

hodnocení

Tož děkuju, na obnovu nebo přeinstalování fakt nemám. Jako ve smyslu, že bych určitě něco podělala. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]